Följ Skellefteå kommun

Misslisibell besöker stadsbiblioteket i Skellefteå

Pressmeddelande   •   Okt 24, 2018 08:21 CEST

Ungdomsfullmäktige i Skellefteå kommun önskade ett event med en youtuber. På lördag blir det verklighet när Misslisibell besöker stadsbiblioteket.

Vid förra ungdomsfullmäktige fick de deltagande eleverna svara på frågan ”vilket arrangemang vill du besöka på biblioteken?”. 41 procent önskade ett samtal med en youtuber – och nu blir det verklighet.

Lördagen den 27 oktober besöker Misslisibell stadsbiblioteket i Skellefteå. Misslisibell är en av Sveriges största youtubers med drygt 430 000 prenumeranter på sin kanal.

– Det känns jättekul att vi kan möta ungdomars önskemål och bjuda in en youtuber som dessutom skrivit en tänkvärd och inspirerande bok, säger Mikke Ejrevi, bibliotekschef i Skellefteå.

Frågestund och boksignering
Misslisibell heter egentligen Lisa Jonsson och är aktuell med boken ”Ni vann aldrig: så tog jag mig levande genom högstadiet”.

Boken är en berättelse om mobbning, utsatthet och att inte få vara den man är. Lisa började synas på Youtube redan som tioåring, i takt med att hon blev populärare blev vardagen allt värre. I boken berättar Lisa om sin erfarenhet av mobbning, dess konsekvenser och hur hon hanterat det.

Hållpunkter:

  • Klockan 13.00 svarar Misslisibell på frågor och berättar om sin bok och hur det är att vara youtuber i lokal Solen på Scandic.
  • Klockan 14.00 signerar Misslisibell sin bok på Stadsbiblioteket.

Arrangemanget är gratis, men det krävs biljett för att vara med på frågestunden klockan 13.00. Biljetter hämtas på stadsbiblioteket.

Fakta om ungdomsfullmäktige i Skellefteå kommun:

  • Ungdomsfullmäktige genomförs varje år som en process med elever i årskurs åtta i grundskolan, och årskurs två på gymnasiet.
  • Syftet är att ge elever kunskap om demokrati och möjlighet att komma till tals, ha inflytande och vara delaktiga i utvecklingen av Skellefteå kommun.
  • Många förslag och önskemål från ungdomsfullmäktige har blivit eller är på väg att bli verklighet.  På Skellefteå kommuns webbplats finns information om några satsningar som började som önskemål från ungdomsfullmäktige.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.