Följ Skellefteå kommun

Marie Larsson ny vd för Skellefteå Buss

Pressmeddelande   •   Okt 25, 2019 09:00 CEST

Marie Larsson blir ny vd för det kommunala bolaget Skellefteå Buss AB. Hon kommer närmast från tjänsten som avdelningschef för Kvalitet och förnyelse på Skellefteå kommun och tillträder sin tjänst i början av 2020.

Marie Larsson blir ny vd för det kommunala bolaget Skellefteå Buss AB. Hon kommer närmast från tjänsten som avdelningschef för Kvalitet och förnyelse på Skellefteå kommun och tillträder sin tjänst i början av 2020.

- Uppdraget känns otroligt spännande, utmanande och viktigt. Skellefteå befinner sig i stark utveckling, något som kommer att öka kollektivtrafikens betydelse. Om vi ska klara av invånarnas behov av såväl arbetspendling som privat resande krävs en kollektivtrafik som utvecklas i takt med samhället. Kollektivtrafiken spelar också en jätteviktig roll när det gäller klimatsmarta transporter och omställningen till ett hållbart samhälle, säger Marie Larsson.

Roger Marklund är ordförande i styrelsen för Skellefteå Buss. Han tror att Marie Larssons långa och breda erfarenhet av utvecklingsarbete kommer att gynna kollektivtrafiken i Skellefteå.

- Kollektivtrafiken är en fråga som engagerar skellefteåborna. Med sin lyhördhet, sitt driv och sin erfarenhet av utvecklingsarbete tillsammans med såväl kunder som medarbetare är jag övertygad om att Marie Larsson kommer att kunna ta Skellefteå Buss in i framtidens Skellefteå, säger han.

Marie Larsson har sedan 2012 arbetat som avdelningschef för Kvalitet och förnyelse på Skellefteå kommun där hon utvecklat kommunens verksamhet genom digitalisering. Att förstå invånarnas behov och att utveckla verksamheten utifrån förändrade förväntningar och beteenden har varit en viktig nyckel i det arbetet.

- Jag tror att det i mångt och mycket gäller för alla verksamheter. Och när det gäller Skellefteå Buss vill jag komma nära verksamhetens kunder, förstå deras behov och samtidigt använda mig av den kraft som finns hos medarbetarna. De vet hur verksamheten fungerar i praktiken och har en enorm kunskap. Jag vill bedriva verksamhetsutveckling tillsammans med medarbetarna och kunderna, säger Marie Larsson och tillägger:

- I Skellefteå är vi duktiga på det här med värdskap. När det gäller upplevelsen av bussresan, hos både invånarna och besökare, spelar våra busschaufförer en stor roll. De har kunskapen om platsen och har en viktig roll för välkomnandet och upplevelsen av Skellefteå, säger Marie Larsson.

Fakta Marie Larsson

Yrkesmässig bakgrund:

  • Avdelningschef Kvalitet och förnyelse, Skellefteå kommun
  • Avdelningschef Medborgarservice, Skellefteå kommun
  • Upphandlingschef, Skellefteå kommun
  • Verksamhetschef, Expolaris kongresscenter

Familj: Två barn på 27 respektive 16 år.

Intressen: Föredrar resor med inslag av vandring, cykling, skidåkning på längden och tvären. Tycker om att möta nya kulturer och att lära mig nya saker.

Det här brinner jag för i mitt jobb: Att utveckla service och kommunikation gentemot både medarbetare och kunder.

För mer information:

Marie Larsson, avdelningschef Kvalitet och förnyelse, Skellefteå kommun
Telefon: 070-536 64 84

Roger Marklund, styrelseordförande, Skellefteå Buss AB
Telefon: 070-667 80 03

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.