Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Leveranser av AC-anläggningar till boenden

Coronasituationen tvingar oss att tänka på nya sätt. De senaste veckornas värmebölja har inneburit en ytterligare påfrestning på en redan ansträngd situation. Värmen tär såväl på våra äldre som på personalen, särskilt i de situationer man måste bära skyddsutrustning som munskydd och plastförkläden eller skyddsrock.

I vanliga fall använder Skellefteå kommuns vård och omsorgsboenden fläktar för att kyla ner de gemensamma utrymmena under varma perioder. Men då fläktar nu ska undvikas på grund av smittrisken behövdes kreativa idéer och initiativ.

Därför åkte Peder Hansson, lokalstrateg på Skellefteå kommun, ut till lokala butiker för att leta AC-anläggningar som följer de direktiv Folkhälsomyndigheten och vårdhygien i Västerbotten gett.

På torsdagen kunde han leverera tretton AC-anläggningar till boendena Klockarhöjden, Tor och Sunnanäng. Idag väntas ytterligare 34 anläggningar levereras.

– Vi känner oss som tomten mitt i högsommarvärmen. Någon enhet hade 34 grader. Personalen på våra boenden gör ett fantastiskt jobb och då måste vi prioritera att hjälpa dem med alla medel vi kan, konstaterar Peder Hansson, som för dagen hade bärhjälp av sin son Theo.

För mer information kontakta:

Carina Berglund, verksamhetschef vård och omsorgsboende, Skellefteå kommun

Mobil: 070-273 43 45

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden