Följ Skellefteå kommun

​Kristina Sundin Jonsson får Platsledarpriset i Sverige

Pressmeddelande   •   Maj 08, 2020 14:12 CEST

Christer Asplund, sekreterare Holger Jonassons Place Management Fond samt senior advisor för Svenska Industrikommunerna delade ut priset till Kristina Sundin Jonsson här flankerad av Lorens Burman (S), kommunalråd och Bengt Ivansson, näringslivschef

Skellefteås kommundirektör Kristina Sundin Jonsson får årets platsledarpris. En utmärkelse som syftar till att stimulera insatser som förbättrar en plats attraktivitet för investeringar, etableringar och tillväxt.

I sin roll som kommundirektör har Kristina Sundin Jonsson drivit på arbetet med att stärka Skellefteås attraktivitet, och ett kvitto på de framgångsrika insatserna är Northvolts etablering i Skellefteå.

Kommuner är komplexa organisationer och att kraftsamla och driva förhandlingar i den storleken kräver både precision, uthållighet och innovativt ledarskap ­– inte minst i Skellefteå med 9000 anställda och en omsättning på tio miljarder kronor.

– Jag är både glad och stolt över att få leda en organisation som Skellefteå kommun som uppmärksammas så brett i olika nationella sammanhang. Det finns ett driv och en vilja till utveckling i hela kommunen och det är otroligt roligt att få vara med och bidra till att skapa goda förutsättningar för framtiden, säger Kristina Sundin Jonsson.

Platsledarpriset i Sverige delas ut av Holger Jonassons Place Management Fond i samarbete med Svenska Industrikommuner, vars syfte är att stimulera insatser för att förbättra de industriella förutsättningarna i landets kommuner. Med utmärkelsen vill fonden visa sin uppskattning för Kristina Sundin Jonssons arbete och förhoppningen är att hennes insatser ska stimulera fler i Sverige att ta liknande ledarroller.

För mer information, kontakta

Greger Phalén, ordförande Holger Jonassons Place Management Fond
070-6668061.

Christer Asplund, sekreterare Holger Jonassons Place Management Fond samt senior advisor för Svenska Industrikommunerna
070-7822650.


Om Holger Jonassons Place Management Fond

Holger Jonasson var under många år verksam som näringslivs­chef i småländska Nässjö kommun. Hans insatser präglades av ihärdighet, innovationskraft och resultatorientering i stort som smått. Åren var framgångsrika. Många kan också vittna om hans generositet mot andra och deras arbetsinsatser. Hans valspråk var ”Det är mjukvaran som är hårdvaran”. När Holger Jonasson avled 2019 samlades ett antal personer, med olika arbetsroller, bakom ett initiativ för att hedra hans arbetsinsatser och dessutom lyfta fram den komplexa rollen som Place Manager. Sverige behöver fler som Holger Jonasson. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.