Följ Skellefteå kommun

Kommunledningar ska få mer insyn i mellanbygdens näringsliv

Pressmeddelande   •   Okt 23, 2019 10:06 CEST

Att bättre förstå den verklighet, de utmaningar och den tillväxtpotential som finns i Robertsfors norra del och i Skellefteå kommuns södra del. Det är syftet med de företagsbesök som Skellefteås och Robertsfors kommunledningar kommer att genomföra under torsdagen den 24 oktober.

- Samverkan mellan företag i mellanbygden är inget nytt. Samtidigt behövs mer stöd för att främja tillväxt och snabba på utvecklingen och därför vill vi att kommunledningarna ska få en större insikt i och kunskap om mellanbygdens förutsättningar och utmaningar, säger Olof Norberg, näringslivsansvarig på Robertsfors kommun.

Det finns många exempel på samarbeten över kommungränserna. AR Bygg har exempelvis ett femårsavtal med träförädlingsföretaget Martinsons när det gäller byggstommar och på livsmedelssidan har Akkra Invest gått in med riskkapital i Burträsk slakteri.

- Vi kommer att ägna förmiddagen åt trä- och byggsektorn och titta närmare på branschen för livsmedelsförädling på eftermiddagen. Givetvis kommer vi att belysa de lokala nätverken här men också de regionala, nationella och internationella nätverk som finns, säger Olof Norberg.

Till lunchen har en rad företag som gör affärer över kommungränsen bjudits in. Olof Norberg hoppas att det kan ge representanterna för Skellefteås och Robertsfors kommuner insikter i näringslivets verklighet och behov på ett djupare plan.

- Det jag hoppas på är bättre insikt i vilket stöd som behövs för att snabba på utvecklingen i området. Att vi tillsammans med Skellefteå hittar de samverkansformer som är nödvändiga för ökad tillväxt och ett gott näringslivsklimat.

För mer information

Olof Norberg, näringslivsansvarig, Robertsfors kommun
Telefon: 070-611 17 00

Program:

09:00 Svenska Dynor Flarken

11:00 Norrlandsvagnar, Bygdsiljum

12:30 Lunch Westmans cafe, Bygdsiljum

13:30 Martinsons

15:00 Fika, Lövånger kyrkstad

16:30 Hemfärd


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.