Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kommunledningar ska få mer insyn i mellanbygdens näringsliv

Att bättre förstå den verklighet, de utmaningar och den tillväxtpotential som finns i Robertsfors norra del och i Skellefteå kommuns södra del. Det är syftet med de företagsbesök som Skellefteås och Robertsfors kommunledningar kommer att genomföra under torsdagen den 24 oktober.

- Samverkan mellan företag i mellanbygden är inget nytt. Samtidigt behövs mer stöd för att främja tillväxt och snabba på utvecklingen och därför vill vi att kommunledningarna ska få en större insikt i och kunskap om mellanbygdens förutsättningar och utmaningar, säger Olof Norberg, näringslivsansvarig på Robertsfors kommun.

Det finns många exempel på samarbeten över kommungränserna. AR Bygg har exempelvis ett femårsavtal med träförädlingsföretaget Martinsons när det gäller byggstommar och på livsmedelssidan har Akkra Invest gått in med riskkapital i Burträsk slakteri.

- Vi kommer att ägna förmiddagen åt trä- och byggsektorn och titta närmare på branschen för livsmedelsförädling på eftermiddagen. Givetvis kommer vi att belysa de lokala nätverken här men också de regionala, nationella och internationella nätverk som finns, säger Olof Norberg.

Till lunchen har en rad företag som gör affärer över kommungränsen bjudits in. Olof Norberg hoppas att det kan ge representanterna för Skellefteås och Robertsfors kommuner insikter i näringslivets verklighet och behov på ett djupare plan.

- Det jag hoppas på är bättre insikt i vilket stöd som behövs för att snabba på utvecklingen i området. Att vi tillsammans med Skellefteå hittar de samverkansformer som är nödvändiga för ökad tillväxt och ett gott näringslivsklimat.

För mer information

Olof Norberg, näringslivsansvarig, Robertsfors kommun
Telefon: 070-611 17 00

Program:

09:00 Svenska Dynor Flarken

11:00 Norrlandsvagnar, Bygdsiljum

12:30 Lunch Westmans cafe, Bygdsiljum

13:30 Martinsons

15:00 Fika, Lövånger kyrkstad

16:30 Hemfärd


Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden