Följ Skellefteå kommun

​Här blir tidningspapper strö till hästar

Pressmeddelande   •   Nov 20, 2019 09:19 CET

Inom Skellefteå kommuns dagliga verksamhet har man hittat ett sätt att återanvända gamla tidningar och skapa en helt ny produkt som kan användas som strö i till exempel stall.

Daglig verksamhet Returen arbetar med återvinning och miljö i olika former. Teamen Vaktis och Duvan har hittat ett sätt att ta vara på gamla tidningar.

-Tidningarna hämtas på olika ställen. Det kan vara på Scandic, Norran eller hyreshus, berättar Leif Carlsson, arbetsledare Vaktisteamet.

Medarbetare på Duvan sorterar sedan tidningarna och klipper bort alla klamrar så de inte fastnar i tuggen.

-Sedan blir det här på vaktisteamet som vi tuggar och då blir det tidningsströ av det, berättar Leif Carlsson vidare.

Slutprodukten hamnar till slut hos hästägare som strö i boxar.

-Det är portionsförpackat, det gillar jag. Sedan är det lätt att jobba med och det är relativt dammfritt, säger Anneli Buren som är hästägare.

Returen är en kommunal verksamhet inom stöd och service där det finns flera inriktningar inom upplevelse och aktivitet och en av dem är Returen som fokuserar på återvinning och second hand. Här gör alla en insats för klimatet, vilket samtidigt bidrar till en meningsfull vardag.


För mer information kontakta:
Veronica Winter, boendechef och chef för vaktisteamet daglig verksamhet
Skellefteå kommun
veronica.winter@skelleftea.se
Telefon: 072-204 98 01

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.