Gå direkt till innehåll
Fritidsledare på nätet samlas i Skellefteå

Pressmeddelande -

Fritidsledare på nätet samlas i Skellefteå

Fritidsledare, fältare och andra människor som arbetar med ungdomar i norra Sverige samlas i Skellefteå den 27 januari för att utbyta erfarenheter.
- Det känns viktigt att vi drar nytta av varandras erfarenheter kring ungdomsarbete på nätet, berättar projektledaren Jens Eriksson som kommer att medverka vid erfarenhetskonferensen i Skellefteå.

I elva kommuner från Skellefteå i norr till Malmö i söder har fritidsledare och fältare loggat in på sociala medier och funnits tillhands online som en resurs för ungdomar. Via aktiv närvaro på sociala nätverkssidor och chatt har de fångat upp ungas initiativ, tankar och frågor. Nätet har använts för att sprida information och som verktyg för ungas delaktighet. Genom att fritidsledarnas/fältarnas närvaro på Nätet har fått ungdomarnas erkännande så har ett öppet lärande skett – där ungdomsarbetarna och deras organisationer har fått nya insikter om digital kommunikation.

När: 27 januari

Tid: 10.00-15.00

Plats: Efyran (Ungdomens Hus), Viktoriagatan 3, Skellefteå (vid E4:an)

 

Program

-          Fritidsledare från Skellefteå, Norsjö och Örnsköldsvik berättar om sina erfarenheter av att jobba på Nätet.

-          Jens Eriksson, projektledare, Skarpnäcks folkhögskola om vad man bör tänka på vid uppstart av ungdomsarbete på Internet och projektets gemensamma lärdomar.

-          Informationsenheten, Skellefteå kommun berättar om sin syn på sociala medier i kommunens arbete. 

-          UngHästen, Västerbottensteatern spelar ”Laila”, en (musik)monolog om kärlek och utanförskap. Att älska nån man inte får och att inte leva upp till omgivningens förväntningar? Att synliggöra det man ofta inte ser, om det handlar ”Laila”.

-          Gemensam diskussion om ungdomsarbete på Nätet

 

Arrangörer är Skellefteå, Norsjö och Örnsköldsviks kommuner 

För ytterligare information kontakta gärna:

Jens Eriksson, projektledare, Unga och professionella vuxnas digitala kommunikation 070-432 37 95

Berith Markstedt, Fritid Skellefteå 076-761 32 30

Fakta

Föreningen Framtidens fritid driver projektet Unga och professionella vuxnas digitala kommunikation tillsammans med kommunerna Tyresö, Skellefteå, Lidingö, Gävle, Jönköping, Österåker, Norsjö, Solna, Täby, Mörbylånga, Örnsköldsvik och samt Centrum och Fosie stadsdelsförvaltningar i Malmö. Projektet som utvärderas av Malmö högskola vill öka fritidsledares möjligheter att använda Internet för att fånga upp och ta tillvara på ungas idéer och behov samt verka för ungdomars delaktighet, aktiviteter och tillgång på information. Syftet är också att pröva och utvärdera metoder för fritidsledares arbete på Nätet.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden