Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Friluftsdagar med fokus på fiske för seniorer i Skellefteå kommun

Skellefteå kommuns populära friluftsdagar för äldre återkommer även i år. Precis som tidigare år ligger fokus på god mat, fiske med pimpelspö och att umgås och ha det bra tillsammans i vårvintervädret.

Friluftsdagarna arrangeras den 26, 27 respektive 28 mars i Bodan. Vid varje tillfälle deltar ungefär 25 seniorer som har hemtjänst eller som bor på trygghetsboende eller ett vård- och omsorgsboende i Skellefteå kommun.

Som en viktig del i friluftsdagarna får deltagarna fiska med pimpelspö och äta mat utomhus. Till lunch serveras fläskpannkaka med sylt samt kaffe eller annan dryck och kaka. På eftermiddagen har deltagarna möjlighet att grilla korv över öppen eld.

Ulla Andersson är aktivitetssamordnare på utvecklingsenheten på vård- och omsorgsavdelningen i Skellefteå kommun.

– Det är viktigt att deltagarna känner att de har en meningsfull vardag och får leva livet bäst möjligt. I det ingår att prova nya aktiviteter och återuppleva sådant som man provat tidigare i livet, säger hon.

Friluftsdagarna är ett samarbete mellan Skellefteå kommun, Bodans byaförening och Skebo. Från Skellefteå kommun deltar måltidsenheten, kultur- och fritidskontoret samt vård- och omsorgsavdelningen.

Media är välkommen att vara med alla dagar.

Kontaktperson
Ulla Andersson, aktivitetssamordnare på vård- och omsorgsavdelningen i Skellefteå kommun
0910-73 70 56, 070-645 37 53

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden