Följ Skellefteå kommun

Friluftsdagar med fokus på fiske för seniorer i Skellefteå kommun

Pressmeddelande   •   Mar 19, 2019 15:27 CET

Skellefteå kommuns populära friluftsdagar för äldre återkommer även i år. Precis som tidigare år ligger fokus på god mat, fiske med pimpelspö och att umgås och ha det bra tillsammans i vårvintervädret.

Friluftsdagarna arrangeras den 26, 27 respektive 28 mars i Bodan. Vid varje tillfälle deltar ungefär 25 seniorer som har hemtjänst eller som bor på trygghetsboende eller ett vård- och omsorgsboende i Skellefteå kommun.

Som en viktig del i friluftsdagarna får deltagarna fiska med pimpelspö och äta mat utomhus. Till lunch serveras fläskpannkaka med sylt samt kaffe eller annan dryck och kaka. På eftermiddagen har deltagarna möjlighet att grilla korv över öppen eld.

Ulla Andersson är aktivitetssamordnare på utvecklingsenheten på vård- och omsorgsavdelningen i Skellefteå kommun.

– Det är viktigt att deltagarna känner att de har en meningsfull vardag och får leva livet bäst möjligt. I det ingår att prova nya aktiviteter och återuppleva sådant som man provat tidigare i livet, säger hon.

Friluftsdagarna är ett samarbete mellan Skellefteå kommun, Bodans byaförening och Skebo. Från Skellefteå kommun deltar måltidsenheten, kultur- och fritidskontoret samt vård- och omsorgsavdelningen.

Media är välkommen att vara med alla dagar.

Kontaktperson
Ulla Andersson, aktivitetssamordnare på vård- och omsorgsavdelningen i Skellefteå kommun
0910-73 70 56, 070-645 37 53

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.