Gå direkt till innehåll
Nu har vattnet från Skellefteås nya vattenverk börjat släppas på.
Nu har vattnet från Skellefteås nya vattenverk börjat släppas på.

Pressmeddelande -

​Få en försmak av nya vattnet

Det är äntligen dags att börja släppa på vattnet från Skellefteås nya vattenverk. Detta vill Skellefteå kommun uppmärksamma genom att bjuda in alla skelleftebor till Möjligheternas torg för att provsmaka det nya vattnet.

Datum: 10 januari

Tid: 12.30

Plats: Möjligheternas torg, Skellefteå centrum

– Den nya vattenförsörjningen för Skellefteå centralort och omkringliggande samhällen är en stor och viktig investering för ett växande Skellefteå. Det känns underbart att vi nu kan börja leverera vårt nya vatten och detta vill vi fira tillsammans med invånarna, säger Sara Keisu, samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

Det nya vattenverket ska leverera till dem som idag får sitt dricksvatten från Abborren eller Slind. Vattnet släpps på allt eftersom och om ca två månader kommer hela det nya vattenförsörjningssystemet att vara i drift. Till en början levereras alltså vatten från det nya och gamla vattenverket samtidigt, tills slutligen alla berörda har det nya vattnet.

– Vi har nu ett nytt och modernt vattenverk med fyra uttagsområden. Det innebär en robust och säker dricksvattenförsörjning för framtiden. Ett stort tack till alla involverade som bidragit till ett lyckat projekt och ett gott samarbete, säger Helena Jonsson, verksamhetschef VA.

Kontaktpersoner
Sara Keisu, samhällsbyggnadsnämndens ordförande
sara.keisu@skelleftea.se,
Telefon: 073-076 41 57

Helena Jonsson, verksamhetschef VA
helena.jonsson@skelleftea.se,
Telefon: 070- 239 12 72

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden