Följ Skellefteå kommun

​Ett nytt fall av bekräftad Covid-19 på vård- och omsorgsboende i Skellefteå kommun

Pressmeddelande   •   Maj 11, 2020 13:05 CEST

Under helgen bekräftades ett fall av Covid-19 på ett vård- och omsorgsboende i Skellefteå kommun. Med hänsyn till patientsekretess och personlig integritet lämnas inga personliga uppgifter eller uppgifter om specifikt boende.

- Ända sedan misstanken om smitta uppkom har personen hållits isolerad på sitt rum och vårdas i enlighet med våra rutiner vid smitta. Vi har också informerat anhöriga och berörda brukare, säger Ejja Häman Aktell, vård- och omsorgschef på Skellefteå kommun.

Det nu bekräftade fallet är det andra inom Skellefteå kommuns vård- och omsorgsboenden sedan coronapandemin bröt ut i mars.

Skellefteå kommuns medarbetare följer Socialstyrelsens föreskrifter (SOSFS 2015:10) om basalahygienrutiner och bär i förekommande fall skyddsutrustning. Än så länge finns ingen brist på skyddsutrustning så länge vi följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter. Besöksförbud på kommunens samtliga vård- och omsorgsboenden råder.

Region Västerbotten uppdaterar dagligen covid-19-statistik i länet:https://coronarapportering.regionvasterbotten.se/


Kontakt:
Ejja Häman Aktell, chef vård- och omsorg
Telefon: 070-6024212

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.