Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Enhet på Skellefteå korttidscentra frigörs för vård av Covid-smittade

På ett par veckor har Skellefteå kommun riggat en enhet på Skellefteå korttidscentra för att ta emot uppemot 14 individer med Covid-19.

Enheten på Skellefteå korttidscentra ska ge trygg vård och omsorg till individer som insjuknat, utsatts för smitta eller har symtom av Covid-19. Platserna riktar sig till utskrivningsklara från sjukhus samt individer med beslut om korttidsvistelse eller i väntan på vård- och omsorgsboende.

Omställningen görs för att kunna utföra kohortvård. Det är ett sätt att minimera smittspridning och innebär att individer med smitta eller symptom skiljs ut och vårdas separat av särskilt tilldelad personal.

-Det är positivt att vi tillsammans har skapat en enhet och ställt om för att möta denna specifika situation. Det här gör att vi kan säkra kvaliteten i vården, får effektivare användning av skyddsutrustning och minskad risk för smittspridning mellan individer och medarbetare, säger Iosif Karambotis, ordförande i Socialnämnden.

Enheten med kohortvård frigörs i första läget till september. De medarbetare som jobbar där har stor kunskap och erfarenhet av vårdnära arbete.

Kontaktpersoner
Iosif Karambotis, ordförande Socialnämnden, 072-249 92 26
Ejja Häman Aktell, avdelningschef Vård och omsorg, 070-602 42 12

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden