Följ Skellefteå kommun

​Enhet på Skellefteå korttidscentra frigörs för vård av Covid-smittade

Pressmeddelande   •   Apr 22, 2020 11:18 CEST

På ett par veckor har Skellefteå kommun riggat en enhet på Skellefteå korttidscentra för att ta emot uppemot 14 individer med Covid-19.

Enheten på Skellefteå korttidscentra ska ge trygg vård och omsorg till individer som insjuknat, utsatts för smitta eller har symtom av Covid-19. Platserna riktar sig till utskrivningsklara från sjukhus samt individer med beslut om korttidsvistelse eller i väntan på vård- och omsorgsboende.

Omställningen görs för att kunna utföra kohortvård. Det är ett sätt att minimera smittspridning och innebär att individer med smitta eller symptom skiljs ut och vårdas separat av särskilt tilldelad personal.

-Det är positivt att vi tillsammans har skapat en enhet och ställt om för att möta denna specifika situation. Det här gör att vi kan säkra kvaliteten i vården, får effektivare användning av skyddsutrustning och minskad risk för smittspridning mellan individer och medarbetare, säger Iosif Karambotis, ordförande i Socialnämnden.

Enheten med kohortvård frigörs i första läget till september. De medarbetare som jobbar där har stor kunskap och erfarenhet av vårdnära arbete.

Kontaktpersoner
Iosif Karambotis, ordförande Socialnämnden, 072-249 92 26
Ejja Häman Aktell, avdelningschef Vård och omsorg, 070-602 42 12

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.