Följ Skellefteå kommun

Daglig verksamhet stängs tillfälligt

Pressmeddelande   •   Apr 30, 2020 09:21 CEST

Av hänsyn till riskgrupper hos deltagarna kommer daglig verksamhet att stängas tillfälligt under perioden 11 maj till och med 2 augusti. Det beslutade Skellefteå kommuns socialnämnd vid sitt senaste sammanträde.

Avdelningen Stöd och service har identifierat att flera av deltagarna i daglig verksamhet tillhör riskgrupp för allvarlig sjukdomsutveckling vid covid-19, eller bor med någon som tillhör riskgrupp. Därför föreslår avdelningen en tidsbegränsad stängning av daglig verksamhet.

Många av brukarna har redan i dag slutat delta i den dagliga verksamheten på grund av risk för smitta eller smittspridning. Medarbetare från daglig verksamhet kommer att under den stängda perioden att erbjudas andra uppgifter inom Stöd och service.

Stängningen innebär att de servicetjänster som daglig verksamhet tillhandahåller både internt inom kommunen och externt tillfälligt upphör. Det gäller emellertid inte tvätt- och serviceteamet på Höjdens vård- och omsorgsboende.

Daglig verksamhet ingår som en del av socialkontorets avdelning för stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Syftet är att erbjuda en meningsfull sysselsättning eller ett meningsfullt arbete, och ska hjälpa deltagarna att öka sin självständighet och delaktighet i samhället.

– Under den tidsbegränsade stängningen ska vi upprätthålla vardagen så meningsfull, begriplig och hanterbar som möjligt för deltagarna, säger Iosif Karambotis (S), ordförande för socialnämnden.

Socialnämndens kontaktpersoner

Iosif Karambotis, ordförande socialnämnden (S), 072-249 92 26

Anna Lundström, vice ordförande socialnämnden (S), 073-078 10 86

Socialkontorets kontaktpersoner

Staffan Näslund, förvaltningschef, 070-557 13 50

Ejja Häman Aktell, chef Vård och omsorg, 070-602 42 12

Linda Larsson, chef individ- och familjeomsorgen, 070-673 51 60

Åsa Israelsson, chef Stöd och service, 070-557 55 96

Camilla Lindström, HR-chef, 070-622 12 56

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.