Gå direkt till innehåll
Totalt 1585 klimatlöften samlades in i Storuman, Skellefteå och Umeå. Bland dessa utsågs en vinnare av Mitt klimatlöfte 2019. Det blev Sara Holmqvist, Bureå utanför Skellefteå som kunde kvittera ut en elcykel.
Totalt 1585 klimatlöften samlades in i Storuman, Skellefteå och Umeå. Bland dessa utsågs en vinnare av Mitt klimatlöfte 2019. Det blev Sara Holmqvist, Bureå utanför Skellefteå som kunde kvittera ut en elcykel.

Pressmeddelande -

Bureåbo - vinnare av Mitt klimatlöfte 2019

1 585 klimatlöften samlades in i Skellefteå, Umeå och Storuman. Bland dessa utsågs en vinnare. Det blev Sara Holmqvist, bosatt i Bureå utanför Skellefteå som kunde kvittera ut en elcykel.

-En viktig del i vår klimatomställning är att transportera sig fossilfritt och med elcykel finns goda chanser för många att kunna välja cykel före bilresor som är kortare än en mil. Det skulle verkligen göra skillnad för både luftkvalitén i centrum och för minskningen av växthusgaser”, säger Jenny Sundkvist, Energi- och klimatrådgivare i Skellefteå som var en av de ansvariga för klimatlöftesutmaningen.

I anslutning till Earth Hour, i slutet av mars 2019, hölls en klimatlöftesutmaning. Det var Energi- och klimatrådgivarna i Umeå, Storuman och Skellefteå som utmanande varandra i att samla flest klimatlöften bland sina kommuninvånare. För att jämna ut förutsättningarna räknades rösterna per
1 000 invånare. Redan under första veckan hade Storuman dragit iväg med ett försprång som var ointagligt. Totalt samlade alla tre kommuner in 1 585 löften. Men det var utanför Skellefteå elcykeln hamnade.

Elcykel istället för bilen
Sara bor i Bureå, tre mil söder om Skellefteå. Hon arbetar inne i Skellefteå och har planer på att prova att cykla till och från jobbet en solig dag. Annars planerar hon att använda sin elcykel när hon åker och handlar eller hälsar på familj och vänner, där hon i vanliga fall tar bilen.

Första gången
När vi träffar Sara för att överlämna cykeln berättar hon att det är första gången som hon provar en elcykel. Det blev en lyckad överlämning, Sara var mer än nöjd över sitt första möte med sin nya cykel. I Saras familj har nu tre av fyra fått testa elcykeln och alla är överens.
- Det var superhärligt att cykla med lite stödkraft, avslutar Sara.

Har du ytterligare funderingar kan du gärna kontakta:
Jenny Sundkvist, Energi och klimatrådgivare, Skellefteå kommun
070-273 69 51
Jenny.sundkvist@skelleftea.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden