Följ Skellefteå kommun

Socialkontoret anmäler två fall av Lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg (IVO)

Nyhet   •   Dec 22, 2017 16:00 CET

Skabbutbrott
Under hösten uppvisade två personer på ett äldreboende symptom i form av utslag och klåda. Skabb misstänktes och kunde också diagnostiseras kort därefter.

Den person som först uppvisade symtom hade sedan två månader fått aktiv symtombehandling och konsultativa insatser från specialistmottagning utan att den direkta orsaken kunde konstateras. Händelsen har nu utretts och för att minska risken för att liknande situation uppstår igen kommer bland annat informationsinsatser för ökad uppmärksamhet att genomföras för övriga enheter inom äldreomsorgen. Sammanlagt har 11 boende, samtliga på en av äldreboendets enheter, behandlats.

Händelsen har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, enligt Lex Maria.

Krossad medicin till fel patient
Ett långtidsverkande läkemedel som inte får krossas krossades ändå och gavs till fel patient. Patienten fick vård på akutmottagningen och kunde återvända till äldreboendet samma eftermiddag.

Händelsen har nu utretts för att minska risken för att liknande situation uppstår igen. Bland annat kommer länets gemensamma modell för läkemedelsgenomgångar att repeteras.

Händelsen har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, enligt Lex Maria.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.