Följ Skellefteå kommun

Sjuksköterskestudenter välkomnas till ny distansutbildning i Skellefteå

Nyhet   •   Sep 14, 2016 09:28 CEST

Från och med i höst kan man läsa till sjuksköterska i Skellefteå genom Umeå universitets nya distansutbildning. I samband med terminsstarten passade Skellefteå kommun och Västerbottens läns landsting på att välkomna de nya studenterna med en gemensam introduktion och guidning

Under höstens första studievecka samlades studenterna vid den nya distansutbildningen till sjuksköterska, för en halvdags introduktion med fokus på sjuksköterskeyrket och hälso- och sjukvården i Skellefteå. En introduktionsdag som arrangerades gemensamt av Skellefteå kommun och Västerbottens läns landsting (VLL).

– Det är fantastiskt roligt med sjuksköterskeutbildningen i Skellefteå. Nytt för i höst är att det är en distansutbildning som kanske lockar andra sökande exempelvis människor som vill omskola sig eller redan anställda medarbetare i kommunen och landstinget som vill vidareutbilda sig, säger Eva Hård, verksamhetschef inom hemsjukvården Skellefteå kommun och en av arrangörerna för dagen. Vi hoppas att vi under den här introduktionsdagen har kunnat förmedla de möjligheter vi kan erbjuda och också inspirerat studenterna i sitt yrkesval.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.