Följ Skellefteå kommun

Seniorer åker flotte och utövar friluftsliv

Nyhet   •   Sep 09, 2016 14:18 CEST

Under två dagar i september kommer ett 40-tal seniorer i Skellefteå kommun som har hemtjänst, bor i trygghetsboende eller på äldreboende få meta, åka flotte och äta lunch som tillagats över öppen eld.

Det är under nästa vecka den 13-14 september som 20 seniorer per dag kommer att få möjligheten att testa friluftsliv i Bodan utanför Skellefteå.

- Det är viktigt att de som vill och kan får komma ut på olika aktiviteter, berättar Ulla Andersson kultur- och aktivitetssamordnare vid Äldrecenter inom Skellefteå kommun.

Aktiviteter sommar och vinter
Initiativtagare är Åsa Hägglund Larsson som jobbar med Skelleftebostäders trygghetsboenden.

- Det är viktigt att äldre känner att de har en meningsfull vardag och att de ges möjlighet prova nya aktiviteter samt återuppleva sådant de tidigare provat. Det är en av anledningarna till att jag tog kontakt med fritidskontoret förra hösten för att skapa ett samarbete och ett nytt koncept där hyresgästerna ges möjlighet till aktiviteter både vinter och sommar.

- Det känns roligt att vi även fått ett samarbete med Ulla Andersson så att äldreboendena och hemtjänsten kommer med i samma koncept, säger Åsa Hägglund Larsson.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.