Gå direkt till innehåll
Vitbergets Dag lockade många besökare till Vitberget

Pressmeddelande -

Vitbergets Dag lockade många besökare till Vitberget

Över 700 besökare kom till Vitbergets Dag på Vitberget, Skellefteås stadsnära berg i söndags för att prova på en mängd olika aktiviteter som de kanske inte skulle ha provat på i vanliga fall.

- Det är roligt att se att så många hittar hit både unga, gamla och barnfamiljer, berättar Stefan Permansson, fritidskonsulent vid Fritid Skellefteå och ansvarig för evenemanget i samarbete med ett stort antal föreningar i området.

Vitbergets Dag är inne på sin tredje säsong och det fanns många saker att prova på Vitbergsområdet. Bland annat kunde besökarna prova på bågskytte, orientering, cykelhinderbana, rullskidor, klättring och hissa upp sig själva.

- Det här är en chans för föreningarna att kunna visa upp sig och hitta nya medlemmar till sina verksamheter, förklarar Stefan Permansson.

Handikappföreningar

Men det är inte bara föreningar på området som finns med och visar upp sig. Även en del handikappföreningar finns representerade. Bland annat Hjärnkraft, Hjärt- och lungsjukas förening i Skellefteå, Elöverkänsligas förening i Skellefteå och Riksförbundet för rörelsehindrade barn- och ungdomar.

- Det är viktigt att de är med för att vi ska kunna göra området ännu bättre, avslutar Permansson.

 

Vill du ha ytterligare upplysningar kontakta gärna:

Stefan Permansson, fritidskonsulent Fritid Skellefteå, Skellefteå kommun

070-351 96 77

 

Bakgrund – Vitbergets Dag

Vitbergets Dag startade hösten 2009 efter att Skogens Dag arrangemanget upphört.

Syftet med Vitbergets Dag är att marknadsföra Vitbergsområdet och dess möjligheter för kommuninvånarna.

Dessutom har föreningarna som finns i området en möjlighet att marknadsföra sin egen förening och sin verksamhet under denna dag som går av stapeln både höst och vinter.

Tanken med dagen är också att kunna locka fler människor att upptäcka och utöva fritidsaktiviteter i naturskön närmiljö.

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden