Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Vaccinationsbrev gick ut för tidigt

Region Västerbotten ansvarar för vaccinationen mot covid-19 i Västerbotten. Skellefteå kommun bistår regionen med vaccinationen av personer på särskilt boende, brukare av hemtjänst och personal i dessa verksamheter i kommunen.

En del i detta är att Skellefteå kommun hjälper Region Västerbotten att distribuera informationsmaterial om hur vaccinationen ska gå till.

Cirka 600 personer med hemtjänst i Skellefteå kommun har i dagarna fått ett brev gällande vaccination mot covid-19. Region Västerbotten är avsändare av innehållet och Skellefteå kommun har hjälpt till att skicka ut det.

Tyvärr gick brevet i väg lite för tidigt, då det i dagsläget inte är möjligt att boka tid för vaccination.

Skellefteå kommun kommer att skicka ut ett nytt brev till berörda personer som har hemtjänst när det är möjligt för dem och personer som bor med dem att boka tid för vaccination. Detta sker så snart man säkerställt tillgång till vaccin.

-Vi förstår att många väntar på sin vaccination och så snart vi får mer vaccin till länet kommer vi att öppna möjligheten att boka tid för dessa invånare, säger Ronny Lestander, vaccinationssamordnare i Region Västerbotten.

Information om vaccination mot covid-19 i Västerbotten finns på 1177.se/vasterbotten/vaccination-covid-19

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden