Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Utejympa på Kågefjärden

Det är inte varje dag som du kan testa utejympa på fjärden. På lördag den 26 mars har du chansen i Kåge när Kågefjärdens aktivitetsdag genomförs vid skridskobanan.

- Den känns roligt att kunna ha olika aktiviteter här ute, berättar Ulrika Rönnlund, friluftssamordnare vid Skellefteå kommun.

Förutom utejympa på fjärden kommer det att vara full fart på området. Bland annat kan du kasta livlina och prova att hoppa ner i vak. Du kan även gå en tipsrunda och en motionsrunda. Det finns också möjlighet att prova på en långfärdsskridskokälke för dem som behöver ett fritidshjälpmedel. Det finns även enmedssparkar för dem med bra balans

och långfärdsskridskor för dem som vill ta sig en tur.

 

Mötesplats för många

Skridskobanan vid Kågefjärden är inte bara ett utflyktsmål. Den har också blivit en mötesplats för många människor.

- Hit åker eller går många för enbart för att träffa människor eller ta sig en kopp kaffe och det ser vi som enbart som ett plus, säger Ulrika Rönnlund.

Arrangörer är Fritid Skellefteå i samarbete med Kåge båtklubb, Friluftsfrämjandet Frostkåge, Friskis & Svettis, Skellefteå Handikappidrott och Intersport. 

 

För ytterligare information kontakta gärna:

Ulrika Rönnlund, friluftssamordnare Skellefteå kommun

070-604 53 14

 

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden