Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Torget i Centrala stan ska bli en attraktiv mötesplats

Nu ska torget i Centrala stan utvecklas. Samhällsbyggnad har fått i uppdrag av bygg- och miljönämnden att ta fram ett program för torget.

-Programmet behöver tas fram för att både utformningen och användningen av torget ska bli så bra som möjligt, men också för att se vad som behöver förändras och åtgärdas, säger Felicia Lundmark(S), ordförande för bygg-och miljönämnden.

En attraktiv och levande stadskärna är målbilden för den fördjupade översiktsplanen för Centrala stan och ett program för torget har varit med i planerna sedan 2016. Tanken är att torget ska fortsätta ha en flexibel utformning med plats för både större och mindre evenemang och aktiviteter året om.

-Vad som ska finnas på torget, vilka aktiviteter ska möjliggöras, utformning, växtlighet och hur ska torget möta kulturhuset, Kanalgatan och andra områden som gränsar till torget behöver utredas, menar Sara Keisu-Lundh(S), ordförande för samhällsbyggnadsnämnden.

Just nu pågår även en medborgardialog om förslag på namn på torget och ett formellt namn förväntas bli klart och antaget under våren.

Programmet för torget kommer arbetas fram under 2022 och kommer därefter ut för samråd och granskning där invånarna kan tycka till.

Kontakt:

Felicia Lundmark(S), ordförande för bygg-och miljönämnden, 070 392 30 55

Sara Keisu-Lundh(S), ordförande för samhällsbyggnadsnämnden, 073 076 41 57

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden