Gå direkt till innehåll
Toppbetyg för språk på www.skelleftea.se

Pressmeddelande -

Toppbetyg för språk på www.skelleftea.se

Företaget Funka Nu AB har under hösten testat tillgängligheten på alla Västerbottens kommunala webbplatser. Skellefteå kommuns webbplats fick toppbetyg för språket, som var enkelt, tydligt och hade ett rakt och positivt tilltal.

Skellefteå kommuns webbplats fick högsta betyg "vackert" för språket. För pedagogik och totalbetyg blev det näst högsta nivån "halvklart".

Sämst betyg, "ostadigt", fick kommunen för teknik, där dock flera av punkterna som Funka Nu tagit upp har redan förbättrats på Skellefteå kommuns webbplats. Några exempel är navigering med tangentbord, genomgång av webbformulär, nya snabbkommandon har tagits fram och tydligare information om att bildspelet går att pausa.

I testet för pedagogik har kommunens webbplats utvecklats ytterligare med tydligare länkar och fler fokusgrupper som ska testa hemsidan.

Testresultatet är uppdelat i kategorierna teknik, pedagogik och språk. Resultatet redovisas som barometerutslag i fyra nivåer, vackert, halvklart, ostadigt och stormvarning.

www.funkanu.se

www.skelleftea.se

Mer information:
Maria Holm
Webbutvecklare
Informationsenheten
Skellefteå kommun
0910- 73 50 38 eller 073-020 71 37
maria.holm@skelleftea.se

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden