Gå direkt till innehåll
Tillväxtgala som lyfter i motvind

Pressmeddelande -

Tillväxtgala som lyfter i motvind

 

I en hel vecka, 17-24 april, står näringslivet i Skellefteå i centrum på många sätt och med olika aktörer. Kulmen blir Framgångsdagen Skellefteås Tillväxtgala som arrangeras för fjärde gången den 24 april. Årets tema är "Vind".

- Genom att tänka som drakflygarna kan företagarna övervinna lågkonjunkturens motvind. Drakflygarna utnyttjar nämligen motvinden för att få luft under vingarna, säger Annica Bray, projektledare för Framgångsdagen.

Den här gången kommer Framgångsdagen Skellefteås Tillväxtgala att se helt annorlunda ut jämfört med tidigare upplagor. Tidigare har dagen även innehållit föreläsningar och årsstämman för Skellefteå kommuns tillväxtkontor.

 - I år fokuserar vi istället på en glimrande avslutning med en hel vecka i näringslivets tecken. En stor galafest värdig Skellefteås företagare där det liksom tidigare delas ut ett tiotal priser till företagare och företag som är verksamma i kommunen, berättar Annica Bray.

Erik Arvidsson, ledamot i näringslivets styrgrupp för Framgångsdagen Skellefteås Tillväxtgala poängterar att detta är näringslivets årliga evenemang för att sätta företagandet i fokus och lyfta fram förebilder.

- Vi i styrgruppen representerar näringslivet med uppgift att säkerställa att evenemanget genomförs och utvecklas både avseende status och attraktionskraft för att uppfylla sitt syfte. Med de planer och idéer som dragits upp för året tar vi ytterligare ett stort steg i att etablera det relativt unga arrangemanget på allvar, berättar han.

Vindtemat kommer inte bara att användas för utsmyckning och underhållning på galafesten. Det kommer också på olika sätt att synas runt om i kommunen under hela veckan.

Förra året kunde man räkna in 450 gäster på Tillväxtgalan. Den här gången siktar arrangörerna mot att lyckas komma över 500-strecket.

- Vi ska satsa extra hårt på att även få med de mindre tillverkande företagen, berättar Annica Bray och inflikar att galan nu flyttats från Expolaris Kongresscenter till Folkparken. 

Slutligen utlovar hon ett spännande startfält av artister som med råge kommer att leva upp till temats symbolik.

Under den späckade veckan arrangerar Marknadsföreningen i Skellefteå inspirerande föreläsningar och andra samarbetspartners till Tillväxtgalan är Berättarfestivalen, som nu genomförs för första gången, Skellefteå kommuns tillväxtkontor samt Jobs and Society.

Mer information: Annica Bray, projektledare Framgångsdagen Skellefteås Tillväxtgala, 070-600 18 06 

 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden