Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Tiktok raderas från Skellefteå kommuns tjänstemobiler

Som en försiktighetsåtgärd kommer appen Tiktok att raderas och blockeras på samtliga Skellefteå kommuns arbetsmobiler och surfplattor. Kommunens säkerhetsråd bedömer att appen kan utgöra en säkerhetsrisk.

Från och med fredag 28 april kommer Tiktok-appen att försvinna från samtliga arbetsmobiler och surfplattor som tillhör Skellefteå kommun. Anledningen är att appen samlar in stora mängder information om användaren och att det är oklart i vilka händer den insamlande informationen kan hamna.

- Precis som många andra svenska kommuner, myndigheter och bolag har vi valt att vidta den här försiktighetsåtgärden, helt enkelt för att minimera risken för att information hamnar i orätta händer, säger Magnus Hjonequist, IT-tjänsteansvarig på Skellefteå kommun.

    Magnus Hjonequist, IT-tjänsteansvarig
    072 2428787

    Ämnen

    Regioner

    Kontakter

    Agnetha Boström

    Agnetha Boström

    Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
    Emilie Sjölund

    Emilie Sjölund

    Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

    Skellefteå kommun

    Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

    Skellefteå kommun

    Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
    931 85 Skellefteå
    Sweden