Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

TG4NP är på väg att dras igång som det första sammanslagna projektet i Norra Periferins historia!

TG4NP är på väg att dras igång som det första sammanslagna projektet i Norra Periferins historia!

Kick Off  i Skellefteå 2-3 nov.

EU beslutade i våras att finansiera två projekt för turismguidning genom mobiltelefoner, nu går vi samman och ska ha vår kick off i Skellefteå.

Tourist Guide for Northern Periphery (TG4NP) har kommit till genom en sammanslagning, på rekommendation från NPP, av projekten TN-Mobile och MoVe, som blev godkända för finansiering vid det senaste beslutsmötet hos NPP. En uppdaterad ansökan för det nya projektet TG4NP är nu under granskning och ett postitivt svar om godkännande väntas inom kort.

Projektet kommer att utveckla turistguider för mobiltelefoner i de olika partner länderna och ledas av Skellefteå Kommun, tillväxt.

TG4NP kommer att i varje land läggas upp med olika informationstjänster vilket säkerställer en transnationell lösning som kan implementeras även i andra regioner.

Länder som deltar i projektet är:

Island

Irland

Nord Irland

Finland

Sverige

Vi kommer även att utöka projektet med ytterligare länder där även Grönland har visat intresse och kommer att medverka på mötet.

För mer information kontakta: Projektledare Ellinor Berglund, Mobil 070-29 351 38, E-post: ellinor.berglund@skelleftea.se

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32

Relaterat material

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden