Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Storklinta Skidcenter köper Jörnsköket

Nu står det klart att Storklinta Skidcenter köper Jörnsköket av Skellefteå kommun. Byggnaden ska inhysa hotellreception, restaurang och eventlokal och tanken är att den ska kunna rymma mellan 350 till 400 personer i framtiden. Storklinta Skidcenter får tillträde till Jörnsköket den 1 april 2021.

- Vi känner oss trygga med Storklinta Skidcenter och personerna som driver verksamheten. De värnar om Jörn, har hållbara framtidsplaner och är kända för att få saker gjorda, säger Tomas Teglund (S), ordförande i nämnden för support och lokaler.

Daniel Petersson är vd för Storklinta Skidcenter som även driver Svansele Vildmarkscenter och badhuset i Jörn. De bygger just nu ett hotell i Jörn och tanken är att Jörnskökets lokaler ska fungera som hotellreception, restaurang och eventlokal. Dessutom kommer lokalen att fungera som ett centrallager för Storklintas övriga verksamheter. På så vis kan större och effektivare leveranser genomföras, något som är en fördel ur både ett logistiskt och miljömässigt perspektiv.

- Vi jobbar med turism men vill också skapa roliga event som människor i bygden kan delta i. Vi vill bidra till ett levande Jörn med arbetstillfällen och valmöjligheter och tanken är att vi ska kunna öppna verksamheten i december 2021, lagom till vintersäsongen, säger Daniel Petersson.

Eftersom Jörnsköket står på samma tomt som skolan i Jörn måste en avstyckning ske och detaljplanen ändras. Under arbetet med detta kommer Storklinta Skidcenter att hyra fastigheten av Skellefteå kommun, något som gör att de kan få tillträde till lokalerna redan 1 april.

- Vi kommer att inleda arbetet direkt vi får tillträde. Parallellt med detta arbetar vi med att ta fram underhållningspaket och menyer med spännande mat som ska locka både boende och turister. Vi har redan bokningar från tyska turoperatörer så arbetet måste pågå med full fart. Det finns en stor potential i Jörn och den ska vi ta vara på, säger Daniel Petersson.

För mer information:

Daniel Petersson, vd Storklinta Skidcenter
073 846 32 64
Tomas Teglund (S), ordförande nämnden för support och lokaler
072 214 47 76
Maria Pettersson, fastighetsförvaltare Skellefteå kommun
070 234 42 99

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden