Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Spetskompetens bra för näringslivet – studenter besöker småföretagare i Skellefteå

Hur ska småskaliga vindkraftverk byggas tekniskt och estetiskt? Hur ser marknaden och ekonomin ut för vindkraft i länder med lite utbyggda elnät? Det är de 35 studenternas uppdrag som deltar i en tvärvetenskaplig kurs tillsammans med företaget SMIAB i Norr AB i Bureå.

– Det här är ett intressant besök inte bara för SMIAB utan också för alla andra småföretagare i Skellefteå, säger Rune Dahlqvist, vd för SMIAB i Norr. Nu har vi chansen att visa upp vårt småföretagande i Skelleftebygden och det kan ge Skellefteå ett ansikte på KTH och de andra högskolorna som besöker oss.

Studenterna kommer ifrån industriell design vid Kungliga tekniska högskolan, (KTH), Beckmans designhögskola och Marknadsakademin vid Stockholms Universitet. Tillväxtkontoret, IUC Bothnia och SMIAB i Norr AB har tillsammans planerat programmet för studenterna.

I besöket ingår också studiebesök vid andra företag exempelvis Dipolar AB, Adopticum och Optronic AB. Efter middagen blir det information av Destination Skellefteå innan studenterna åker tillbaka med tåget från Bastuträsk.
– Det här är ännu ett sätt att marknadsföra Skellefteås behov av spetskompetens i Skellefteås näringsliv, säger Ola Mannberg, näringslivschef i Skellefteå kommun.

Mer information:
Britt-Inger Olofsson
Skellefteå kommun
0910- 73 46 36 eller 070-242 79 19
britt-inger.olofsson@skelleftea.se

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden