Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Sökes: Personer som vill hjälpa till att förbättra kollektivtrafiken i Skellefteå

I takt med att Skellefteå växer kommer kollektivtrafiken att spela en allt viktigare roll. Av den anledningen vill Skellefteå kommun, Skellefteå buss och Region Västerbotten bjuda in upp till 200 personer att testa resa med buss under en månad – för att få ta del av deras erfarenheter.

–Vi har en välutbyggd kollektivtrafik idag, men vi vill inte behöva gissa vad invånarna saknar och önskar inför framtiden. Vi vill att de ska vara delaktiga för att vi ska kunna möta behoven på rätt sätt, både idag och imorgon. Kollektivtrafiken ska vara ett relevant alternativ så att man klarar av att låta bilen stå, säger Marie Larsson, vd på Skellefteå buss.

Men den höga trafikbelastning som förväntas i Skellefteå är kollektivtrafiken en av nycklarna till att förbättra framkomligheten och miljön.

–När konkurrensen om utrymmet blir större kommer det att leda till ökade utsläpp och köer om inte fler väljer att ta sig till och från jobb och aktiviteter med kollektivtrafiken. Tillsammans kan vi agera i vardagen och välja det kollektiva framför det individuella och buss eller cykel framför bil och göra stor skillnad, säger Marie Larsson.

Testresenärerna får ett månadskort att nyttja i Skellefteå kommun under testperioden. Sedan får de besvara en enkät och på så sätt vara med och bidra till utvecklingen av kollektivtrafiken i Skellefteå kommun. Några av deltagarna kommer dessutom att få föra resedagbok och bli intervjuade om sina upplevelser. Länk till anmälan finns nedan.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden