Gå direkt till innehåll
Skellefteås nya hundpromenad i elljus är klar

Pressmeddelande -

Skellefteås nya hundpromenad i elljus är klar

Vinterpromenaden på Vitberget i Skellefteå är en succé med över 900 passeringar i månaden. Nu har Skellefteå kommun även gjort en satsning på hundarna. Det handlar om den nya hundpromenaden på cirka en kilometer vid stadsdelen Sjungande Dalen i nordvästra delen av Skellefteå.

- Det känns bra att vi har fått till detta, både för skidåkarna och hundägarna, säger Jörgen Andersson, Fritid Skellefteå som arbetat med att göra spåret klart.

Bakgrunden till det nya hundspåret handlar om den populära vinterpromenaden, en preparerad slinga som sträcker sig mellan Vitberget och Erikslid. Det höga nyttjandet har gjort att kommunen gått vidare i sin satsning på bra promenadstråk i naturen.

En annan del i den här satsningen handlar om en insändare som kommunmedborgaren Stefan Holmberg, Sjungande Dalen skrivit. Han tyckte nämligen att kommunen borde skapa bättre möjligheter för att rasta hundarna under vintern i anslutning till bostadsområdena med tanke på att man inte får gå i skidspåren.

Den nya hundpromenaden var tidigare en del av Sjungande Dalens skidspår. Nu har kommunen lyft ur denna del i samråd med Skellefteå Skidklubb och anpassat den för promenad med hundar.

Fritid Skellefteå har nu också iordningställt hundpromenaden genom att köra med pistmaskin, sätta upp skyltar och hänga upp hundlatriner.

- Vi har redan märkt att det är hundägare som börjat använda hundpromenaden, säger Jörgen Andersson, Fritid Skellefteå.

Spåret kommer att vara upplyst mellan 07.00 och 22.30 varje dag fram till slutet av april.

Vill du ha ytterligare upplysningar kontakta gärna:

Ulrika Rönnlund, friluftssamordnare Fritid Skellefteå

070-604 53 14

Stefan Holmberg, kommunmedborgare, hundägare och initiativtagare

076-114 22 30

Länk till karta över hundpromenaden och vinterpromenaden

(Hundpromenaden hittar du till vänster på kartan i närheten av den röda pilen där det står Sjungande Dalen och vinterpromenaden hittar ovanför. Båda är markerade i blått).

http://www.skelleftea.se/Fritidskontoret/Innehallssidor/Bifogat/Vitberget_karta_webb.pdf

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden