Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Skellefteås kommundirektör får hederspris

Skellefteås kommundirektör Kristina Sundin Jonsson tilldelades på onsdagskvällen ett hederspris av Stockholms Byggnadsförenings Jubileumsstiftelse.

Enligt motiveringen får Kristina Sundin Jonsson priset för att hon bland annat bidragit till att ”utveckla Skellefteå till att bli en av landets mest nydanande spjutspetskommuner inom grön omställning och hållbar stadsutveckling”.

– Det känns självklart väldigt fint och hedrande att få ett sådant här pris och ett kvitto på att vårt strategiska arbete med hållbarhet uppmärksammas. Vi har en tydlig ledstjärna, att skapa en hållbar plats för en bättre vardag, och vi ser att vi kan hitta lokala lösningar och modeller som kan bidra till den gröna omställningen såväl nationellt som internationellt. Jag delar det här priset med alla som arbetar för Skellefteås utveckling på olika sätt. Och grunden för det arbetet är våra utmanande mål och vår utvecklingsstrategi, säger kommundirektör Kristina Sundin Jonsson.

Gamla anor

Stockholms Byggnadsförening har funnits sedan 1848 och är än i dag en neutral mötesplats med möjlighet till kunskapsutbyte, diskussioner och personligt umgänge över fackgränserna.

Jubileumsstiftelsen bildades till 100-årsfirandet 1948 med uppgiften att understödja och belöna verksamhet som har till syfte att, till allmänt gagn, främja utvecklingen inom byggnadsfacket.

Juryns motivering till Kristina Sundin Jonsson lyder bland annat:

”För att hon bidragit till att utveckla Skellefteå till att bli en av landets mest nydanande spjutspetskommuner inom grön omställning och hållbar stadsutveckling. Med ett starkt fokus på hållbart byggande har hon stärkt kommunens attraktivitet och bidragit till den hållbara utvecklingen genom att nya företag och industrier etablerat sig som en del av den gröna omställningen. […] Med sin positiva energi och sitt brinnande engagemang har hon skapat en god livsmiljö för dagens och morgondagens Skellefteåbor.”

Hederspriset delades ut vid föreningens högtidssammanträde i Stockholm. Vid samma tillfälle fick även Per Roald och Mårten Castenfors ta emot varsitt hederspris.


Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden