Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Skellefteås invånare får rösta om torgets nya namn

Skellefteås invånare kunde tidigare i år lämna in sina namnförslag för torget i centrala stan till kommunens namnberedning. Under torsdagen beslutade bygg- och miljönämnden att det nya namnet nu ska röstas fram av invånarna.

Totalt inkom 1 453 namnförslag som under våren bearbetats av namnberedningen. Cirka 775 av dessa var unika och av dessa kunde drygt 600 direkt avfärdas som i avsaknad av koppling till Skellefteå eller på annat sätt olämpliga. Slutligen kvarstod 153
mer eller mindre unika och lämpliga namn att ta ställning till. Beredningen har sedan lämnat sitt förslag, Möjligheternas torg,  till nämnden för beslut. Men nu vill nämnden att namnet istället ska röstas fram.

–Vi har fått in många olika namnförslag och Möjligheternas torg var ett utav dem. Men eftersom vi fått in så många bra förslag, vill vi att invånarna ska få rösta, säger Felicia Lundmark(S), nämndsordförande för bygg-och miljönämnden och fortsätter:

–Våra förslag som invånarna kan rösta mellan är Guldtorget, Hjortrontorget och Möjligheternas torg.

Enar Nordvik  i namnberedningen ser han positivt på en omröstning av namnet, trots att namnberedningen föreslagit Möjligheternas torg,

–Jag kan förstå hur nämnden resonerat i frågan och nu får ju invånarna chansen att påverka namnet ännu en gång.

En röstning om namnet kommer äga rum innan sommaren och därefter planeras en namngivningsceremoni på torget.

Mer information:

Felicia Lundmark(S), nämndsordförande för bygg-och miljönämnden, 073 80 88 193

Enar Nordvik, namnberedningen, Skellefteå kommun, 070-673 17 71

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden