Gå direkt till innehåll
Den uppdaterade utvecklingsstrategin ska användas som vägledning i en rad utvecklingarbeten. Foto: Jonas Westling
Den uppdaterade utvecklingsstrategin ska användas som vägledning i en rad utvecklingarbeten. Foto: Jonas Westling

Pressmeddelande -

Skellefteås 2030-strategi färdigställd

Arbetet med att uppdatera Skellefteås utvecklingsstrategi har nu gått i mål. Strategin antogs i Skellefteås kommunfullmäktige den 14 juni med brett politiskt stöd. Den ska nu användas som vägledning för en bredd av utvecklingsarbeten.

– Strategin handlar om utvecklingen i hela Skellefteå kommun. Den är en bra utgångspunkt för alla som vill vara med och bidra till utvecklingen. Oavsett om man verkar i en offentlig organisation, inom näringslivet eller en förening, säger Evelina Fahlesson (S), kommunalråd i Skellefteå.

En central del av strategin handlar om önskad utveckling inom områden som exempelvis utbildning, bostäder, arbetstillfällen och kultur. Lika viktigt är sätten att arbeta som ska präglas av medskapande, samarbete och förändringsförmåga.

– Det är styrkor som vi ska bygga vidare på. När vi agerar tillsammans når vi också riktigt långt. Det har vi bevisat tidigare och därför har det fått en mer framträdande plats i den uppdaterade strategin. Sedan har vi förstås olika idéer när det handlar om hur vi bäst tar oss framåt, men vi har nu en gemensam målbild för Skellefteås utveckling fram till 2030, säger Andreas Löwenhöök (M), oppositionsråd i Skellefteå kommun.

Tusentals Skellefteåbor och en bredd av olika intressegrupper runt om i hela kommunen har deltagit i arbetet som inleddes för cirka ett år sedan.

– Sättet som arbetet genomförts är en framgångsfaktor. Det har varit öppet och gett alla runt om i hela Skellefteå möjlighet att göra sin röst hörd, säger Evelina Fahlesson (S).

I och med att strategin fastslagits inleds nu perioden för genomförandet, en period som sträcker sig över endast sju år.

– Det är väldigt mycket som sker i Skellefteå. Dessutom under en kort period. I det arbetet kommer alla att påverkas och alla kommer också att behöva vara på resan, avslutar Andreas Löwenhöök.

Utvecklingsstrategin finns digitalt tillgänglig på www.skelleftea.se/2030. Inom kort finns den också tillgänglig på Stadshuset och på bibliotek runt om i kommunen.

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden