Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Skellefteås största mötesplats för ungdomar

Över 1 000 högstadieungdomar från hela kommunen lockas varje år till Night Flight och Anderstorpskolan för att bland annat titta på innebandy, dansa disco, träffa kompisar eller lyssna på musik.

- Det känns viktigt att vi har den här mötesplatsen, berättar Karl-Olof Lindgren, fritidsgårdsföreståndare, fritidsgården Söder.

Men för att allting ska fungera en sådan här kväll krävs det en bra organisation och på fritidsgården Söder har 50 ungdomar under två månaders tid träffats och planerat för att få ihop hela arrangemanget.

- Alla de här ungdomarna har gjort ett mastodont jobb under sin fritid. Det här är också vårt verktyg att jobba med demokrati, berättar Karl-Olov Lindgren.

I årets upplaga finns det förutom innebandyturneringen en massa kringaktiviteter såsom disco, liveband, tävlingar/lekar med mera.

- Vi kommer också att ha hoppborg, sumobrottning, boomfighting, boxning med jättehandskar och en mekanisk tjur.

På fredag är det dags igen för Night Flight men innan dess ska ungdomarna träffas igen för att gå igenom alla detaljer en extra gång så att ingenting går fel.

- Det är roligt att se vilken energi de har, avslutar Karl-Olov Lindgren.

 

Vill du ha ytterligare information kontakta gärna:

Karl-Olof Lindgren, fritidsgårdsföreståndare, fritidsgården Söder

tel. 0910-73 62 76 el. 070-217 84 23

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32

Relaterat material

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden