Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Skellefteå Kraft Arena kommer att användas som vaccinationsmottagning

Skellefteå kommun kommer att teckna avtal med Region Västerbotten om att använda Skellefteå Kraft Arena som vaccinationsmottagning. Den ska tas i bruk under våren för att vaccinera en stor del av befolkningen i Skellefteå kommun mot covid-19.

Skellefteå kommun fick en förfrågan från Region Västerbotten om en lämplig lokal för samlad vaccination mot covid-19. Kommunens fastighetsavdelning fick uppdraget att titta på möjliga alternativ och regionen tyckte då att Skellefteå Kraft Arena bäst svarade upp mot de krav som ställdes.

- Kommunen gör så klart det vi kan för att bistå i så stor utsträckning som möjligt i den här viktiga frågan. Vi har haft en dialog med Region Västerbotten och tittat på en handfull olika alternativ och då var det den här lokalen som de tyckte var bäst lämpad, säger Fredrik Nilsson, fastighetschef i Skellefteå kommun.

- Det känns väldigt bra att vi tillsammans med Skellefteå kommun hittat en lokal som passar för denna verksamhet och vi kommer inom kort att teckna avtal om detta. Vi arbetar nu vidare med bemanning och andra praktiska frågor inför uppstart, säger Camilla Andersson, närsjukvårdsområdeschef i Skellefteå.

Det är ännu inte klart när vaccinationsmottagningen kommer att öppna. Själva vaccinationen kommer att ske i Sportbaren, en yta som hyrs av Skellefteå AIK.

- Vi är mycket glada över att kunna bidra till en bra logistik när det gäller vaccineringen mot covid-19. I viss mån kommer det att påverka oss, men det är inget vi ser som ett problem, tvärtom. Vi är glada över att kunna hjälpa till - tillsammans vaccinerar vi vår bygd, säger Pea Israelsson, klubbdirektör i Skellefteå AIK.

    Det är Region Västerbotten som ansvarar för vaccinationen mot covid-19 i Västerbotten och i Skellefteå kommun kommer en stor del av vaccinationerna att ske på Skellefteå Kraft Arena. För vissa grupper kommer även vaccinationer att ske på hälsocentralerna i kommunen.

    I nuläget går det inte att boka tid eller anmäla sig för vaccination, kontakta därför inte vården med frågor om detta. Vaccinationerna mot covid-19 i Västerbotten följer Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning. Region Västerbotten kommer löpande att kommunicera när det blir möjligt att boka tid för vaccination för invånare inom respektive fas.

    För mer information, kontakta:
    Camilla Andersson, närsjukvårdsområdeschef i Skellefteå: 076-105 15 70
    Fredrik Nilsson, fastighetschef, Skellefteå kommun: 070-315 70 65

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner

    Kontakter

    Agnetha Boström

    Agnetha Boström

    Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
    Emilie Sjölund

    Emilie Sjölund

    Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

    Skellefteå kommun

    Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

    Skellefteå kommun
    Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
    931 85 Skellefteå
    Sweden