Följ Skellefteå kommun

Skellefteå prisas för hållbara och tillgängliga träbryggor

Pressmeddelande   •   Nov 06, 2020 08:14 CET

Svenska Träskyddsföreningen, som företräder träskyddsbranschen och dess intressenter, har i år instiftat Träskyddspriset som nu delas ut för första gången. Priset har som syfte att uppmärksamma hållbar och beständig stadsutveckling i utemiljöer av trä och där har Skellefteå kommuns satsningar på både hållbara material och tillgängliga utomhusmiljöer fallit prisjuryn i smaken.

Skellefteå kommun tilldelas Träskyddspriset 2020. Kommunen får priset ”för utmärkt utformade och inspirerande bad- och fiskebryggor i beständigt trä”. 

 I motiveringen poängteras att Skellefteå kommun under lång tid "har arbetat målmedvetet med beständiga materialval och omsatt en övergripande strategi i praktiken på flera platser, där arkitektur och funktion har anpassats efter närmiljö och alla invånare möjligheter".

Vidare: ”Det omsorgsfulla valet av trä har här kommit att bli ett medel för att verka i enlighet med de hållbarhetskriterier som formulerats i Agenda 2030 som bland annat lyfter fram målsättningen att minska ojämlikheten och öka tillgängligheten för alla i samhället.”

- Det är ett hedersamt och glädjande besked att Skellefteå kommun får ta emot Träskyddspriset 2020, säger Lorents Burman, kommunalråd I Skellefteå.

- Med LTU:s träforskning på Campus Skellefteå, branschens förädling av den skogliga råvaran och kommunen som viktig beställare av träkonstruktioner genom åren, ser vi priset som ett resultat av en målmedveten satsning på ett ökat träbyggande. 

På Träskyddsföreningens webbplats finns samtliga nomineringar

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.