Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Skellefteå kommun köper fastigheter av Sunnanå SK

Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår idag kommunstyrelsen att köpa två fastigheter av Sunnanå SK för 2,2 miljoner kronor. Genom köpet säkerställer kommunen på lång sikt anläggningen för fotboll och föreningens fortsatta verksamhet. På kort sikt kan lokalerna användas för det behov av barnomsorg som finns i området.

– Eftersom Sunnanåområdet växer har vi idag ett stort behov av lokaler för barnomsorg i området, säger Bert Öhlund, kommunalråd i Skellefteå. Det här blev ett jättebra sätt att lösa ett akut behov av barnomsorg samtidigt som nu Sunnanå SK klarar en svår situation.

När anläggningen byggdes var det ett samspel mellan kommunen och föreningen där kommunen idag redan äger delar av fastigheterna. Sunnanå SK tog ett strategiskt beslut under våren 2010 att sälja fastigheten på Sörvalla. Orsaken är att fastighetsbolagets resultat belastar föreningens ekonomi negativt och det har i sin tur påverkat arbetet med elitlicensen i föreningen.

– Försäljningen och Swedbanks delaktighet i affären ger en nystart för föreningen och skapar förutsättningar för att vi ska kunna bygga vidare inför framtiden, säger Charlotta Dahlqvist, ordförande i Sunnanå SK. Det ger oss stora möjligheter att jobba med verksamhetsfrågorna.

Föreningen ska under 2011 jobba för att damlaget tar sig tillbaka till Damallsvenskan, arbeta med en ny ledar- och spelarutbildning, fortsätta utveckla den ekonomiska strukturen, förankra verksamhetsidé och värdegrund samt skapa förutsättningar för utökat samarbete inom och utanför föreningen.

Sunnanå SK ska vara kvar i fastigheten med sitt kansli, men i samma fastighet blir det också förskola framöver. Sedan när kommunen har byggt nya förskolor på Sunnanåområdet ska den delen av lokalerna få nya hyresgäster.

– Vi håller också med om att den här lösningen är en riktig win-win situation för alla parter, säger Håkan Lindh, oppositionsråd i Skellefteå kommun.

Mer information:
Bert Öhlund
Kommunalråd
Skellefteå kommun
070-537 25 02

Charlotta Dahlqvist
Ordförande i Sunnanå SK
070-248 88 96 säkrast efter klockan 16 idag.

Håkan Lindh
Oppositionsråd
Skellefteå kommun
070-633 94 78

www.skelleftea.se

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden