Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Skellefteå kommun har upphandlat fyra kommunikationsbyråer

Skellefteå kommun har upphandlat fyra kommunikationsbyråer. De nya avtalen gäller från den 14 februari 2022 och gäller i två år med möjlig förlängning med 1 år + 1 år.

De valda kommunikationsbyråerna är:

Strategisk kommunikationsrådgivning: WDO kommunikation AB

Området innefattar bl a varumärkesstrategi, extern och intern kommunikationsstrategi för respektive varumärkesplattform, strategiskt stöd kring tänkt positionering, digitala strategier och kommunikationsplan inkl budskapsplattform.

Kreativ kommunikation och innehållskommunikation: Familjen STHLM AB

Området innefattar bl a kommunikationsplattformar inklusive koncept och riktlinjer for medieneutrala kommunikationsplattformar anpassade för köpta, egna och förtjänta kanaler inklusive koncept och riktlinjer för kommunikation, kundinsikter som underlag för kommunikationen, skapa berättelser och idéer anpassade för alla kanaler.

Redaktörs- och skribenttjänster: Henson PR AB

Området innefattar bl a redaktionella tjänster och produktion av t ex personaltidningen och Skellefteåtidningen - både för digital och tryckt distribution, produktion av infografik anpassad för olika kanaler. Att kunna beskriva komplexa sammanhang genom bild (rörligt ingår), form och text, produktion av informationsmaterial

Mediarådgivning och mediaköp: Grit Media AB

Området innefattar bl a insikter och segmentering för målgrupper, bevakning och analys av målgrupper, konkurrenter, medier och marknader, taktisk medieplanering, medieköp och kampanjuppföljning/rapportering, analys och optimering av kampanjer inkl A/B testning, planering, köp, optimering och analys för SEM och SEO.

Avtalen träder i kraft under förutsättning att överprövning inte inkommer.

För mer information:
Gabriella Hahr Werkmäster, kommunikationschef Skellefteå kommun
072-241 34 37

Helena Renström, marknadschef 
072-560 48 37

Anneli Josefsson, chef informationsenheten 
072-205 96 39

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden