Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Skellefteå kommun behöver hjälp för att säkra samhällsviktiga funktioner

Invånare i Skellefteå kommun kan nu anmäla sitt intresse för att tillfälligt arbeta i kommunens verksamheter och på så sätt bidra till att upprätthålla viktiga samhällsfunktioner.

- Just nu har vi ett extremt ansträngt läge i nästan alla våra verksamheter. Det är därför vi väljer att gå ut med denna intresseanmälan, säger Joakim Lundin, personalchef på Skellefteå kommun. 

Kommunens verksamheter som ger vård, omsorg och stöd till äldre och vissa funktionshindrade befinner sig i gult läge på skalan grönt, gult, rött (där grönt läge är normalt läge).

Det gula läget beror främst på den höga frånvaron av personal på grund av smittspridningen av covid-19 i kombination med de nationella restriktionerna. Frånvarande medarbetare är inte endast sjuka i covid-19, utan hemma på grund av andra sjukdomar, VAB eller familjekarantän.

Som arbetsgivare måste Skellefteå kommun kunna säkra personalförsörjningen inom samhällsviktiga funktioner som vård, omsorg och stöd samt förskola och grundskola.

- I nuläget söker Skellefteå kommun frivilliga som vill ställa upp, Men om situationen förvärras ytterligare kan det bli aktuellt att omfördela medarbetare inom och mellan Skellefteå kommuns förvaltningar, säger Joakim Lundin.

Anmäl intresse här: www.skelleftea.se/du-ar-viktig

För mer information:

Joakim Lundin, personalchef
070 176 00 34


Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden