Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Seniortorg Skellefteå slår upp dörrarna på Nordanå

På onsdag öppnar Seniortorg Skellefteå för allmänheten en generationsgemensam mötesplats där alla är välkomna för stöd, möten och inspiration.

Tidigare fanns Äldrecenter på Brogården, men nu öppnar man upp i nya lokaler och under ett nytt namn som seniorer varit med och tyckt till om.

- Det klingar fint i munnen och känns som en plats där alla är välkomna. Sedan finns Seniortorg redan i bland annat Umeå och det är samma typ av koncept som vi startar här, säger Kristina Nordmark, chef för enheten för tidiga insatser.

Seniortorg Skellefteå håller till i foajén i Nordanås huvudentré och kommer vara öppet för drop-in måndag-fredag. På plats kan man få olika typer av råd och tips som underlättar för att leva ett självständigt och hälsosamt liv så länge som möjligt. Det finns också möjlighet att testa trygghetsskapande teknik och andra typer av hjälpmedel i förebyggande syfte.

- Man kan komma in och prata med personer utifrån sina egna behov och sedan är det föreläsningar eller andra aktiviteter nästan varje dag. Det här ska vara en generationsgemensam mötesplats, det ska inte spela någon roll om du är senior och har med dig barnbarnen eller är barn till någon senior som behöver stöd, säger Kristina Nordmark.

På öppningsdagen kommer Kurt Boman och Mona Olofsson och pratar om varför fysisk aktivitet är bra för hjärtat och hjärnan. Senare under veckan erbjuds föreläsning med kommunens dietist.

- Vi hoppas också att man ska kunna delta digitalt på föreläsningar, så att den som vill kan sitta hemma i soffan eller mötas på den mötesplats man brukar vara på, kanske tillsammans med sin pensionärsförening eller bostadsrättsförening, säger Kristina Nordmark.

Även om Seniortorg Skellefteå nu öppnar, så sparas den stora invigningen till senare.

- Nu smyger vi i gång och så hoppas vi ha ett stort kalas till sommaren när vi har alla aktiviteter igång, säger verksamhetsutvecklare Maria Pahlberg.

För mer information, kontakta:
Kristina Nordmark, chef enheten för tidiga insatser: 072-201 84 32
Maria Pahlberg, verksamhetsutvecklare: 070-233 36 19

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden