Gå direkt till innehåll
Sebastian Olofsson tillträder tjänsten som chefsjurist i juni.
Sebastian Olofsson tillträder tjänsten som chefsjurist i juni.

Pressmeddelande -

Sebastian Olofsson blir ny chefsjurist

Sebastian Olofsson har anställts som chefsjurist på Skellefteå kommun. Han kommer senast från en tjänst som samhällsbyggnadschef i Ulricehamns kommun och har även lång erfarenhet som bland annat handläggande jurist och kommunjurist.

- Det ska bli väldigt spännande och intressant att få vara med om den samhällsomvandling som Skellefteå befinner sig i och få vara ett stöd för både chefer och övriga jurister när de gäller de juridiska situationer som kan uppstå när en kommun växer. Eftersom Ulricehamn också är en tillväxtkommun så har jag god erfarenhet av etableringsfrågor och de juridiska aspekterna av det, säger Sebastian Olofsson.

Sebastian Olofsson har en magisterexamen i affärsjuridik och har under åren haft ett flertal kommunala chefspositioner, bland annat som funktionschef i Tranemo kommun – en tjänst som omfattade såväl posten som byggchef, kommunjurist och kanslichef.

- Med min långa chefserfarenhet inom olika kommuner har jag en förståelse för de juridiska frågor som kan uppstå på såväl förvaltningsnivå som inom de politiska processerna. Rollen som chefsjurist på Skellefteå kommun är bred och jag tror att jag kan bidra med både kunskap och erfarenhet på ett bra sätt, säger Sebastian Olofsson.

Den 13 juni tillträder Sebastian Olofsson sin nya tjänst i Skellefteå. Han flyttar upp tillsammans med sin sambo och två barn.

- I den expansiva och snabba samhällsomvandling som vi befinner oss i känns det otroligt bra att vi får en chefsjurist med Sebastian Olofssons kompetens och erfarenhet av kommunal verksamhet, säger Samuel Lundqvist, ekonomichef på Skellefteå kommun.


För mer information:
Samuel Lundqvist, ekonomichef Skellefteå kommun
070 371 19 58

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden