Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Satsar på ny tankstation i glesbygd

Jörn i Skellefteå kommun ligger i glesbygd. När Hydro stängde tankstationen agerade de berörda snabbt. Tack vare att lokala aktörer hittade en lösning kan en ny tankstation invigas nu på lördag.
- Det är klart att Jörn ska ha en mack, menar kommunstyrelsens ordförande, Bert Öhlund.

Möjlighet att tanka bensin och diesel har diskuterats flitigt i Jörn med omnejd det senaste halvåret.
Vid årsskiftet lades den gamla tankstationen helt ned, men i praktiken var bensinen slut i november 2008. Alla bensinbolag har varit villiga att leverera drivmedel, men ingen ville stå för några kostnader för en station i Jörn. Under en tid har de som bor i och runt Jörn haft mellan 20- 30 kilometer till närmsta tankställe.
Alla går samman
Efter en kraftsamling från olika aktörer blev det klart under vårvintern 2009 att en ny tankstation öppnar i Jörn. Företaget Skelleftebränslen ska driva stationen och stå för service. Företaget Skelleftebränslen startade redan 1988 som ett lokalt alternativ till de oljebolagsjättar, som då lämnade bygden.
Håkan Bergström från Bergströms Verkstads AB blir Skelleftebränslens förlängda arm och skötselman på orten. Lokal, inventarier och tomt för den nya macken har Bergströms Verkstads AB stått för. De är också de som drivit hela projektet och investerar 7- 800 000 kronor för att få en ny tankstation till Jörn.
Rolig invigning
Nu på lördag invigs tankstationen i Jörn med tal av kommunstyrelsens ordförande Bert Öhlund och underhållning av Lövångersrevyn. Henry och Emma från revygänget tar pulsen på Jörn och utvecklar sina tankar om glesbygdssatsningar i allmänhet och Jörns i synnerhet.


För mer information:
Gösta Bergström
Bergströms Verkstads AB
Telefon: 070- 394 90 14

 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden