Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Satsar på information

Näringsidkare, Destination Skellefteå och Skellefteå kommun har haft flera möten och diskuterat hur besöksnäringen trots vattensituationen ska kunna stärka sin attraktionskraft. En konkret satsning är personliga besök hos de olika entreprenörerna.
 
 – Vi ska verkligen göra allt vi kan för att besöksnäringen ska kunna ta emot besökarna i sommar på ett förträffligt sätt, säger Kristina Sundin Jonsson kommunchef i Skellefteå kommun.

– Samarbetsklimatet mellan näringsidkare, destinationsbolag och Skellefteå kommun känns mycket bra, säger Anders Hellgren Vd för Destination Skellefteå. Tillsammans med ett förstärkt värdskap och ökade marknadsinsatser kan Skellefteås besöksnäring med stor sannolikhet, trots det något besvärliga läget, stärka sin attraktionskraft med denna gemensamma kraftsamling, avslutar Anders Hellgren.

Vid besöken informerar kundtjänsthandläggare från Skellefteå kommun och Destination Skellefteå. De delar ut material och samlar in de frågor som näringslivet har om vattensituationen i Skellefteå. Nu är besöken hos företag i full gång. Företagen får hjälp med information, skyltar och utbildning av sommarpersonal.
  – De vi hittills har träffat har varit väldigt positiva till vårt besök, säger Elisabeth Hedlund, kundtjänsthandläggare i Skellefteå kommun. Det fungerar bra ute på företagen och de har hittat rutiner för hur de ska göra i sin verksamhet. Alla vet att det kommer att lång tid innan vattnet är friskförklarat.

Mer information:
Kristina SundinJonsson
Kommunchef
Skellefteå kommun
070-608 89 69

Anders Hellgren
Destination Skellefteå
070- 584 18 81

 

 

 

 

 

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32

Relaterat material

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden