Gå direkt till innehåll
Samuel Rönnblom blir ny avdelningschef vid kultur- och fritidskontoret i Skellefteå. Foto: Mats Bergqvist
Samuel Rönnblom blir ny avdelningschef vid kultur- och fritidskontoret i Skellefteå. Foto: Mats Bergqvist

Pressmeddelande -

Samuel Rönnblom ny avdelningschef på kultur- och fritidskontoret

Nu är det klart vem som får tjänsten som ny avdelningschef på kultur- och fritidskontoret i Skellefteå. Det blir nuvarande enhetschefen för centralortens fritidsgårdar, Samuel Rönnblom, som kommer att axla uppdraget.

Samuel Rönnblom går in i rollen som kultur- och bibliotekschef, som varit vakant en period sedan Mikke Ejrevi gick till Skellefteå museum. I förvaltningen pågår samtidigt en process med att se över organisationen. Samuel Rönnbloms ansvarsområde kan därför på sikt bli utökat.
– Jag är väldigt glad att Samuel valt att söka avdelningschefstjänsten på förvaltningen. Samuel har genom åren visat prov på mycket goda chefsegenskaper genom ett utpräglat dialog- och tillitsbaserat ledarskap samt en helhetssyn på vår verksamhet som är oerhört viktig. Han kommer också att bli en betydelsefull del i det team som utgör förvaltningens ledningsgrupp, säger förvaltningschef Ingrid Thylin.

Samuel Rönnblom har arbetat som enhetschef för centralortens fritidsgårdar i snart tre år. Innan dess jobbade han som verksamhetsutvecklare med inkluderingsfrågor på förvaltningen.
– Det här känns förstås jättespännande och jag ser fram emot att få ta en ännu mer aktiv del i kulturens och fritidens viktiga roll i Skellefteås samhällsomvandling. Jag vill försöka skapa så bra förutsättningar som möjligt för mina medarbetare, så att de i sin tur kan skapa ett meningsfullt utbud för våra invånare.

Samuel Rönnblom kommer att tillträda den nya tjänsten så snart det är möjligt att hitta en tillfällig ersättare för hans nuvarande chefsuppdrag.

För mer information:
Samuel Rönnblom, tillträdande avdelningschef: 072-545 75 50, samuel.ronnblom@skelleftea.se
Ingrid Thylin, kultur- och fritidschef: 070-341 01 55, ingrid.thylin@skelleftea.se

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun

Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden