Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Så kan Skellefteå och norra Sverige växa – på ett hållbart sätt

Samhällsutvecklingen i Sverige, framförallt i Skellefteå och övriga norra Sverige, går väldigt fort. Många företag etablerar sig och expanderar. Hur gör vi för att se till att utvecklingen sker hållbart, för att alla ska kunna leva ett gott liv inom planetens gränser? Det ska konferensen Transition Lab Forum 8 handla om, den 16 mars anordnas den i Skellefteå.

På konferensen samlas företag, myndigheter, experter och beslutsfattare för att utbyta erfarenheter och kunskaper inom området. Bland annat finns representanter från Northvolt, Boliden, Skellefteå Kraft, Polarbröd och Arctic Game Lab på plats. Fokus ligger på hållbart byggande, hållbara affärsstrategier och attraktiva livsmiljöer.

– Det blir fokus på omvandlingen i norr, vi får berätta vad vi gör och så får vi ta del av andras reflektioner. Det är bråttom med samhällsutvecklingen, men vi får inte tappa bort de sociala, ekologiska och ekonomiska värdena i omställningsarbetet, säger Gustaf Ulander, Skellefteå kommun, ansvarig för Viable Cities i Skellefteå.

  Viable Cities är ett program som Skellefteå och 22 andra städer är med i. Målet är att städerna ska vara klimatneutrala 2030 och programmet är ett sätt för städer, näringsliv, akademi, forskningsinstitut och civilsamhälle att samarbeta med varandra för att nå målet. Konferensen Transition Lab Forum 8 är ett samarbete mellan Viable Cities och Skellefteå kommun.

  Media är välkomna att vara med och lyssna på konferensen som anordnas på Scandic Skellefteå eller följa den live via länken nedan.

  För mer information, kontakta:
  Gustaf Ulander, Skellefteå kommun: 070-238 46 40

  Relaterade länkar

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner

  Kontakter

  Agnetha Boström

  Agnetha Boström

  Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
  Emilie Sjölund

  Emilie Sjölund

  Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

  Skellefteå kommun

  Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

  Skellefteå kommun
  Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
  931 85 Skellefteå
  Sweden