Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Revisionsrapport om socialnämndens kvalitetsarbete

Vid socialnämndens sammanträde den 27 januari presenterades en revisionsrapport om nämndens kvalitetsarbete. Rapporten redogör för brister i nämndens kvalitetsarbete inom äldreomsorgen.

Katarzyna Wikström, förvaltningschef för socialkontoret välkomnar rapporten och säger att det finns många delar som är viktiga att jobba vidare med. Samtidigt konstaterar hon att det saknas en del underlag som skulle påverka innehållet i den.

- Det är olyckligt att vi på förvaltningen inte lyckats förse revisorerna med ett komplett underlag. Följden har blivit det kvalitetsarbete som faktiskt genomförs på avdelningen inte lyfts i rapporten, vilket leder till att bilden inte blir komplett. Men givetvis finns det viktiga slutsatser i rapporten som måste adresseras, säger Katarzyna Wikström.

De senaste dagarnas medierapportering lyfter uppgifter om att Ejja Häman Aktell skulle ha sagt upp sig som ett resultat av kritiken som framförts. Ejja Häman Aktell har dock för avsikt att fortsätta arbeta som avdelningschef för vård och omsorg.

- Jag har inga problem med att det riktas kritik mot oss i syfte att förbättra vår verksamhet. Jag har inte heller några problem med själva innehållet i rapporten. Det finns absolut slutsatser i den som vi behöver jobba med. Men precis som Katarzyna Wikström säger, så finns det ytterligare uppgifter som rapporten skulle behöva kompletteras med, säger Ejja Häman Aktell och fortsätter

- Sättet som kritiken levererades på av kommunrevisorn gjorde mig riktigt upprörd och fick mig att i ett senare möte säga att jag ville säga upp mig. Därefter har jag haft ett par bra möten tillsammans med bland andra min chef. Jag känner därför att det finns förutsättningar för att hitta en väg framåt i detta och har alltså inte för avsikt att faktiskt gå vidare med min uppsägning.

Förvaltningschef Katarzyna Wikström tillägger

- Jag har fortsatt stort förtroende för Ejja och är glad att hon vill jobba vidare med oss även i framtiden. För mig som förvaltningschef är det viktigt att vi har högt i tak och en respektfull ton. Jag är glad att Ejja inte avslutar sin tjänst för att kritik framförts på ett onyanserat sätt.


    Gällande frågor om förvaltning
    Katarzyna Wikström, förvaltningschef socialkontoret
    073 092 16 68

    Gällande frågor om sammanträdet i nämnden och revisionen
    Iosif Karambotis (S), ordförande socialnämnden
    072 249 92 26
    Kontakta Iosif Karambotis via sms för överenskommelse om tid för intervju

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner

    Kontakter

    Agnetha Boström

    Agnetha Boström

    Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
    Emilie Sjölund

    Emilie Sjölund

    Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

    Skellefteå kommun

    Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

    Skellefteå kommun
    Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
    931 85 Skellefteå
    Sweden