Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Rekordmånga studenter på Campus Skellefteå

I höst är det rekordmånga studenter som studerar på Campus Skellefteå. Här finns 1800 personer vid Umeå universitet, Luleå tekniska universitet och på Yrkeshögskolan.
Nu i höst studerar cirka 700 studenter vid Umeå universitet på Campus Skellefteå. Sju program har startat, allt från sjuksköterskeutbildning och företagarprogrammet till ledarskap och coaching.
- En glad nyhet är att ovanligt många (50 studenter) läser tekniskt basår. Det är glädjande för teknikbranschen som har ett stort behov av kompetent personal inom de närmaste åren, säger Anna Dahlberg, samordnare vid Umeå universitet i Skellefteå.

På Luleå Tekniska Universitet i Skellefteå, LTU har totalt sju utbildningar startat i höst, bland annat datorspelutveckling, TV- och filmscenografi/ attributmakeri och träteknik.
LTU Skellefteå har cirka 800 studenter och inför denna termin har antalet nya studenter ökat med runt 30 procent.
- I Skellefteå är det lätt att ha ett nära samarbete med näringslivet, säger Gunnar Landsell, prefekt på LTU Skellefteå.

Mer information:
Tore Bergström
Campus Utveckling
Telefon: 0910-58 54 0, 070-338 54 01.
E-post: tore.bergstrom@skelleftea.se

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden