Gå direkt till innehåll
Prestigefyllt pris kan hamna i Skellefteå

Pressmeddelande -

Prestigefyllt pris kan hamna i Skellefteå

Informationsskriften Kulturliv har nominerats till Svenska Publishing-Priset. Det är Kultur Skellefteå som tillsammans med t/r reklambyrå har gjort den.
- Vi är jättestolta både över nomineringen och kulturskriften, säger kultursekreterare Gunilla Schwarz. Kultur ska beröra och sticka ut, och det tycker vi att Kulturliv gör.
  Kulturskriften producerades av t/r reklambyrå och lyfter fram kulturen som en viktig tillväxtfaktor för Skellefteå. Den visar upp smakbitar ur Skellefteås breda utbud av musik, teater, konst, dans, film, slöjd/konsthantverk, litteratur och museum.

 Kulturliv är nominerad i klassen informationstrycksaker, där den tävlar mot andra trycksaker från Electrolux, Sydved samt Uppsala och Lunds universitet. Tävlingen arrangeras för sextonde året i rad av företaget Populär Kommunikation, och fick i år in fler bidrag än någonsin. 

 I tävlingen premieras bidrag som har en god grafisk form, en välgjord typografi, ett informativt innehåll och lockar till läsning tack vare ett tydligt och synligt budskap, en god anpassning till en målgrupp och en tydlig identitet. Kulturliv i Skellefteå har fått mycket uppmärksamhet och beröm.
 - Som byrå är vi stolta och glada över att i hård konkurrens ha fått en nominering i en rikstäckande och prestigefull tävling. Kulturliv var ett spännande uppdrag där vi fick förtroendet att ta ut svängarna mer än vanligt, både i text och form, och det lönade sig, säger Helena Delborn, projektledare på t/r reklam.

Vilka som tar hem Publishing-Priset offentliggörs vid Svenska Publishing-Galan i Stockholm den 16 oktober 2008.
Läs mer om Svenska Publishing-Priset på www.popkom.se

Mer information:
Gunilla Schwarz, kultursekreterare Skellefteå kommun 0910-73 60 75 eller 070-647 60 01
Helena Delborn, projektledare t/r reklambyrå 0910-73 22 02 eller 070-374 77 04

Ämnen

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun

Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden