Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressträff med Skellefteås första sommarlovsentreprenörer

I sommar ger Skellefteå kommun för första gången ett 20-tal ungdomar chansen att pröva sina vingar som sommarlovsentreprenörer.

Konceptet härstammar ursprungligen från Västernorrland och i flera kommuner har redan ett stort antal ungdomar framgångsrikt fått pröva på att stå på egna ben under sommaren. Nu är det dags att erbjuda också Skellefteås ungdomar detta!

Torsdag den 26 maj kl 15.00 har kommunens ferieförmedling samlat ett antal av sommarlovsentreprenörerna för att de bland annat ska få möjlighet att dela med sig av sina planer.

I samband med det vill vi bjuda in massmedia att närvara.

Plats: Ferieförmedlingens lokaler i Stadshuset, bottenplan (ingång via huvudentrén eller i entrén snett över gatan från Citykompaniets parkering).

- I Skellefteå kom förslaget till att införa sommarlovsentreprenörer via ett medborgarförslag från Sonny Bergmark. Gensvaret har varit fantastiskt, säger Daniel Steinwall, arbetsmarknadskonsulent på Skellefteå kommuns personalavdelning och en av handledarna för ungdomarna.

Han tillägger:

- De deltagande ungdomarna kommer att få en veckas kick-off, där de erbjuds hjälp att skapa ett nätverk, material och ett stipendium som stöd till deras verksamhetsidé. Det kommer att delas ut under högtidliga former på Campus den 23 juni.

För mer information kontakta Daniel Steinwall: 0910-71 29 86.

Se även: www.sommarlovsentreprenor.se

Ämnen

Taggar

Regions

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32