Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

På väg tillbaka till jobbet på Solkraft efter två veckor

Nu är majoriteten av de 15 individer som fick gå från Solkraft i slutet av januari på väg tillbaka till sina ordinarie arbetsplatser. Med giltiga beslut och med en plan för uppföljning.

- Det känns så roligt att kunna välkomna dem tillbaka till Solkraft på ett rättssäkert sätt. Vi vet att det är viktigt för dem att vara i ett sammanhang, och därför har det varit angeläget för oss att få klart besluten så snabbt som möjligt, säger Christopher Wangson, verksamhetschef på Individ- och familjeomsorgen.

Efter en skyndsam handläggning har de flesta deltagare fått förhandsbesked om att de får beslut om plats på Solkraft. Besluten innebär att varje deltagare har en särskild handläggare knuten till sig som kommer att följa personen och göra en ny bedömning när det är dags att följa upp beslutet.

En mer omfattande handläggning behövs för ett fåtal individer med särskilda behov, för att kunna bedöma vilka insatser som är rätt för dem.

Bakgrunden till att de 15 individerna tillfälligt fick gå från sin sysselsättning är att det, under den översyn av Solkraft som gjordes 2022, upptäcktes att personerna helt saknade beslut om arbetsträning. Rättsligt sett fick de därför inte arbeta på Solkraft. Däremot har de hela tiden kunnat komma till sin arbetsplats för att fika och umgås.

- Det var olyckligt att det blev så här – det är vi som har gjort fel. Men nu gör vi allt för att ställa till rätta och för att varje individ ska få den bästa lösningen utifrån sina förutsättningar. Jag vill ge en stor eloge till de särskilda handläggare som prioriterat dessa personers ärenden och gjort en jätteinsats, säger Christopher Wangson.

Kontaktperson:

Christopher Wangson, verksamhetschef på Individ- och familjeomsorgen: 073-056 18 46

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden