Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

OFFENTLIGT PANELSAMTAL, Campus 21 mars

OFFENTLIGT PANELSAMTAL

måndag 21/3 2011 kl. 19.00 – 22.00

Campus Skellefteå, Forumsalen

 INVANDRING för bygdens UTVECKLING -Vem får asyl, arbete, utbildning?

 Bert Öhlund välkomnar till offentligt panelsamtal - Hur hanterar vi spänningen mellan en regionalt sett negativ befolkningsutveckling och en ganska restriktiv invandringspolitik. Migrationsminister Tobias Billström inledningstalar.

Närvarar gör även Mig.verkets rättschef Mikael Ribbenvik, från migrationsöverdomstolen kammarrättsrådet Robert Schött, Flertalet riksdagsmän ur socialförsäkringsutskottet. Moderator Ylva Löwenborg och Håkan Lundberg.

 Hur har vi det med etableringen av nya svenskar och flyktingar, många engagerar sig professionellt och ideellt men fokuserar vi på rätt saker och hur ser det ut med utvecklingsmöjligheter i dagens system. Vad har vi för önskemål om morgondagens politik, dessa frågeställningar kommer att ta plats under kvällens offentliga panelsamtal där asylprocessens beslutande aktörer för en dialog med allmänhet och folkrörelser om utvecklingsmöjligheter i dagens system.  En del av tiden avsätts också för dialog med forumet.

Arrangör: ”Skellefteås nätverk för asylfrågor” i samarbete med Campusutveckling

Skellefteå Kommun och Sensus studieförbund.

(Nätverket består av kyrkliga församlingar i Skellefteå: Landsförsamlingen, S:t Olov, S:t Örjan, Bureå, Lövånger, Burträsk, Norsjö, Jörn-Boliden, Kågedalen, Byske-Fällfors, Katolska kyrkan, EFS Sörböle, Svenska missionskyrkan, Röda korset, Svenska Afghanistankommittén, asylgrupper, Mångkulturellt forum, Islamiskt kulturcenter, SMIA m.fl.)

  www.campus.skelleftea.se

 Kontakt: TFN-info 0910/787971  (Ola Persson ordf i nätverket) , eller 0731 830 079  (Thorgny Karlsson projektsamordnare SENSUS)

 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Relaterade event

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden