Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nysatsning på jobb till unga funktionshindrade

Tjugo arbetslösa och funktionshindrade ungdomar ska efter ett beslut i kommunstyrelsen erbjudas jobb upp till ett år inom kommunen.

Bakgrunden till satsningen är att arbetsmarknadssituationen är svår för unga med funktionsnedsättning. Kommunen vill med insatsen, som beräknas kosta cirka 400.000 kronor, förhindra långvarigt utanförskap och bidra till att målgruppen ska få en ingång i arbetslivet.

Ansvarig för arbetet blir Arbetsmarknadstorget, en samverkan mellan kommunen och flera andra myndighetsaktörer.

För att berätta mer kallar kommunen till en presskonferens i samband med att Arbetsmarknadstorgets, Utsiktens och SE/Kompares nya lokaler invigs på fredag.

På presskonferensen medverkar Harriet Classon, ordförande i personalnämnden och ledamot i kommunstyrelsen, Kenneth Sundberg, projektledare för Arbetsmarknadstorget, samt Anna Viklund, arbetsförmedlingschef i Skellefteå/Arvidsjaur/Norsjö.

Tid: Fredag den 6 maj kl 12.30.
Plats: Arbetsmarknadstorgets nya lokaler, Hörnellgatan 17, 2 trappor.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden